En mann i 60-årene kan trolig takke naboene for at han er i live denne julen. En kvinnelig nabo hørte brannalarmen fra en naboleilighet i Leirvik på Stord ved midnatt lille julaften, og gikk for å undersøke.

Lå på gulvet

Da hun åpnet døren oppdaget hun at leiligheten var full av røyk. Hun lukket døren og varslet politiet, samtidig som en annen kvinnelig nabo kom til. Da de to kvinnene kikket inn i leiligheten igjen, oppdaget de en mann som lå på gulvet i gangen.

Kvinnene fikk dradd mannen i sikkerhet, og begynte å evakuere resten av leilighetsbygget.

— Det er fire leiligheter i bygget, og alle ble evakuert, sier Jan Østebøvik ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Totalt måtte 13 personer forlate boligene sine, men de fikk gå tilbake til leilighetene etter en time.

- Reddet livet hans

Da brannvesenets røykdykkere kom til stedet, kunne de konstatere at det ikke var andre personer i leiligheten. Det var brannskader i en sofa og en stol, men ellers kun røykskader i leiligheten der brannen brøt ut.

— Her var det brannalarmen som hindret en større brann, og de to kvinnene på henholdsvis 30 og 39 år som handlet korrekt og snarrådig, og reddet livet til mannen som bodde i leiligheten, skriver Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i nattens logg.

Mannen ble fraktet til Stord sykehus, der han fikk behandling for røykskader. Leilighetsbygget der brannen oppsto, ligger i Bjarnebakkjen i Leirvik.