De to mennene, 18 og 19 år gamle, skal ha vært til stede på det de selv betegner som en heftig fest i en annen leilighet i huset ransdagen. Torsdag ble de pågrepet etter å ha blitt identifisert under en fotokonfrontasjon hos politiet.

Bankkortet til 52-åringen er også funnet hjemme hos en av de siktede.

— Vi mener vi har tatt de to som står bak ranet og voldshandlingene. Sakens grove karakter, og det faktum at begge tidligere er dømt for grov vold, gjør at vi ønsker å holde dem i varetekt, sier politiadvokat Anette Vangsnes i Hordaland politidistrikt til BT.

De to mennene er langt fra ukjente for politiet. Begge er dømt for grov vold tidligere. 18-åringen ble så sendt som i oktober i fjor dømt til en lengre fengselsstraff, men fikk store deler av den gjort betinget. Nå er han på nytt tiltalt for flere tilfeller av grov vold flere steder i Bergen.

De ranssiktete mennene nekter straffskyld, og hevder de husker lite fra det som skjedde. Men det kan virke som om de innser at de har vært involvert i saken.

Ifølge kjennelsen fra fengslingen av 19-åringen, skammer han seg over å være siktet for et så alvorlig forhold.

— Min klient sier at han kan huske et glimt inne fra leiligheten, men at han ikke kan huske hva som skjedde. Derfor erkjenner han ikke straffskyld, sier 19-åringens forsvarer, advokat Carl Hartwig.

19-åringen ble så sent som i mars i år dømt til 120 dagers fengsel, 60 av dem betinget, for vold.

18-åringen samtykket til fengsling i fire uker.

— Min klient ønsker ikke at jeg skal kommentere saken i mediene, sier hans forsvarer, advokat Jan Bakke til BT.