— Jeg ble veldig overrasket over måten ordføreren reagerte, sier Lien.

Bakgrunnen for opptrinnet var innlegget Lien holdt om sosialpolitikken i Bergen under gårsdagens budsjettmøte.

Lien sier at hun ville holde et innlegg om hvordan de som trenger hjelp opplever tilbudet de får fra Bergen kommune.

— Vi får mange henvendelser fra folk som opplever at de ikke får nok hjelp. Få klager over kvaliteten i tjenestene de får, de klager over at de ikke får nok hjelp. Det problemet ville jeg få frem i mitt innlegg, sier Lien.

- Ti still

Innlegget fikk ordfører Trude Drevland til å refse Lien i klare ordelag. Da Lien, etter å ha kommet ned fra talerstolen tok til motmæle, ba Drevland Ap-politikeren om å tie stille.

— Jeg innrømmer at innlegget traff et sårt punkt. At jeg for eksempel skulle karakteriseres som genuint usosial bare fordi jeg er medlem av Høyre, nekter jeg å akseptere. Jeg følte det som ble sagt var en forakt for andre i salen, sier Drevland.

— At kloke Victor Norman også reagerte, viser at jeg ikke var hårsår, sier Drevland.

- Hva tenker du om din egen ordbruk da du ba Lien tie stille?

— Hadde jeg bedt henne holde kjeft, så hadde det vært noe annet selvsagt. Det sa jeg ikke. Selv jeg, en dame i min alder, må tåle at noen ber meg tie, dersom det er grunnlag for det. Men i ettertid ser jeg at jeg kunne brukt andre ord, og at noen kan reagere på det, sier Drevland.

Hun understreker at hun hadde hysjet på salen flere ganger da Lien argumenterte fra salen.

— Det ble en del uro. Jeg hadde selvsagt ikke avbrutt noen fra talerstolen, men her kom det kommentarer fra salen. Det skal ikke skje. En skal kun snakke fra talerstolen, når en er gitt ordet, påpeker Drevland.

Opphetet

Lien beklager at hun snakket uten å ha blitt gitt ordet.

— Men det skyldes at jeg ble fullstendig overrumplet over ordførerens reaksjon. Jeg reagerer på at Drevland mener at det var jeg som skapte den opphetede situasjonen. Det var det hun som gjorde, mener Lien.

Hun understreker at en ordfører ikke skal kommentere innholdet i politiske innlegg.

— Det er ikke ordførerens rolle å angripe andre partiers politikk fra ordførestolen i bystyresalen, mener Lien.

BT har snakket med flere politikere i etterkant av opptrinnet. Ingen av dem vi har snakket med, reagerte spesielt på det Lien sa.

— Jeg synes dette var en overreaksjon fra Trude Drevlands side, sier Tina Åsgård i SV.

— Dette var lite klokt av ordføreren, sier Sps Ove Sverre Bjørdal.

- Godt innlegg

Han skjønner at det ikke alltid er like enkelt for ordføreren å forholde seg rolig.

— Uten sammenligning for øvrig, så beklaget også Gunnar Bakke måten han uttalte seg på et bystyremøte da han var ordfører. Da situasjonen hadde roet seg, tok han det opp i plenum. Trude Drevland hadde stått seg på å håndtere det på en slik ryddig måte. Jeg synes ikke dette ble spesielt verdig, sier Bjørdal.

Aps gruppeleder, Harald Schjelderup, sier at han vil ta opp episoden med Trude Drevland.

— Jeg synes At Siw-Anita holdt et godt innlegg og jeg ser ingen grunn til at ordføreren skulle påtale innholdet. Men dette synes jeg det er naturlig at vi tar opp med Drevland i rolige former nå i ettertid, sier Aps gruppeleder.

Hva mener du om krangelen? Si din mening under!