ROY HILMAR SVENDSEN

Monssen hadde lyst på ny båt til sommeren. Produsenten på Askøy ikke kunne levere båten, en NB 8700 til 1,1 millioner kroner, før til høsten. Derfor tok han kontakt med en leverandør i Haugesund som kunne skaffe båten allerede i juni. Noen dager senere ringte forhandleren tilbake, og fortalte at produsenten NB Marine på Askøy nektet dem å selge båter til kunder i Bergens-området.

Båtkjøperen reagerte med vantro, og tipset Bergens Tidende om den vanvittige historien. Saken ble hovedoppslag i avisen 26. mars.

Båtferie likevel

Ferie på sjøen blir det likevel for Monsen og familien hans. I stedet for NB-båten han ikke fikk lov å kjøpe, har han nå skaffet seg en brukt 31-fots Sandvik 920 Thermo. På båtturen kan han kose seg med 10.000 kroner ekstra, som er belønningen for månedens beste nyhetstips til BT i mars.

— Det var en oppsiktsvekkende sak som også ble toppsak i avisen, og vi fikk tipset alene, er begrunnelsen fra nyhetsredaktør Anne Gjerde.

Saken vakte stor oppsikt i båtmiljøet. Flere privatpersoner tok kontakt og tilbød ham å kjøpe en lik båt brukt, og for å diskutere lovligheten av salgsforbudet Haugesund-butikken fikk av NB Marine.

— Folk flest rister på hodet og tror ikke at slikt kan gå an, forteller Terje Monssen.

— Har du hørt noe fra NB Marine eller produsenten etter at saken ble omtalt i BT?

— Nei, ingen verdens ting. Men jeg får vel sende dem en mail og takke dem for de 10.000 kronene jeg får for tipset, ler Monssen.

Tips på SMS og MMS

I fjor sommer lanserte BT en kampanje for å få inn flere og bedre tips. Både små og store saker blir belønnet, og månedens beste nyhetstips blir honorert med 10.000 kroner. Alle våre tipsere er garantert full anonymitet.

Fra og med i dag blir det enda enklere å tipse BT.

02211 er telefonnummeret du ringer hvis du har noe interessant å fortelle. Du kan også sende tipset på SMS til nummer 2211. Samme nummer bruker du dersom du har tatt et MMS-bilde som kan ha nyhetsverdi.

Hvis du foretrekker å sende tipset på e-post, er adressen tips@bt.no.

DRAMATIKK: En gasseksplosjon skapte dramatikk i Sandviken, og tipseren blir belønnet.
TRAGEDIEN: BT fikk tidlig tips om drapet i parkeringshuset i Bergen.
MOLBOHISTORIEN: Forsøket på båtkjøp endte i hovedoppslag i BT.
EROTISK FØLJETONG: Club Erotica dukke i mars opp på Laksevåg - og i BTs spalter.
BELØNNET: Terje Monssen ringte BT og fortalte at han ikke fikk kjøpe båt i Haugesund siden han bor i Bergen. For det får han månedens 10.000-tips.