Truslene fra Johansens eks-mann ble fremsatt dels under telefonsamtaler og dels på tekstmel-dinger. Det kom frem på en pressekonferanse som politiet i Florø holdt klokken 15:00 i dag.

Nedringt på politistasjonen

Johansen forklarte seg for politiet onsdag 7. desember i forbindelse med at hun anmeldte ham for drapstrusler 24. oktober. Hele syv ganger ble hun oppringt av eks-mannen da hun var på politistasjonen. Irene Johansen ønsket at politiet skulle skaffe henne en voldsalarm ”dersom besøksforbudet ikke virket”.

Nytt avhør idag

Siktede skal avhøres på nytt i dag i forbindelse med hans bevegelser mellom torsdag klokken 19 og fredag klokken 06. Under avhøret i går ble siktede utelukkende spurt om brannen.

Den 16 år gamle datteren er avhørt i dag, men politiet ønsker ikke å kommentere avhøret.

I tillegg har et trettitalls vitner blitt avhørt. Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med folk som har vært i området rundt sentrum av Florø og boligområdet Ragnarrud i den aktuelle tidsperioden. De ønsker også å komme i kontakt med firmaer som kan sitte på videoer fra private anlegg i området.

De to omkomne er nå hentet ut av brannruinene, og transportert til Bergen for obduksjon.

Begge de omkomne etter brannen i Florø er hentet ut av brannruinene og sendt til Bergen for obduksjon.MMS-foto: Oddleiv Apneseth