Det var en oktobernatt at det skremmende bildet ble hengt opp på vinduet inn mot kassen på Bønes Bilsenter. Samtidig ringte mannen til stasjonen og sa til nattevakten at hun måtte ta sine forholdsregler.

— Hvorfor det? spurte betjeningen.

— Det vil du snart merke, skal 33-åringen ha forklart.

Kjent fra før

Betjeningen kjente mannen fra tidligere, men fikk seg likevel en støkk, og syntes forståelig nok at opptrinnet var ubehagelig. Nå har statsadvokaten tatt ut tiltalte mot 33-åringen for trusler mot kassadamen.

Mannen har innrømmet at han hengte opp det skremmende bildet av seg selv, og at han ringte betjeningen. 33-åringen har forklart til politiet at han ble svært irritert over at stasjonen hadde solgt han et myglet brød en tid i forveien, og at han ble dårlig i magen av dette. Derfor ville han hevne seg.

Når straffesaken mot mannen snart kommer for retten, er det flere trusler han må svare for.

Ville sprenge TV2

Natten til 23. oktober ringte 33-åringen til TV2 og truet med å sprenge tv-stasjonen i luften. Årsaken skal være at han ikke var blitt tatt alvorlig da han ringte inn et tips. Også på Nøstet kjente de mannen fra før. Derfor utløste ikke trusselen noen større aksjoner.

Tre ganger i løpet av de siste året skal han også ha truet sin mor på livet. Ved et av tilfellene oppsøkte han leilighetskomplekset hvor hun bor, og brøt opp en jernport.

Advarsler og formaninger fra politiet om at 33-åringen må holde opp med sin truende atferd har ikke ført frem. Truslene har etter hvert også blitt av en så alvorlig karakter, at han nå er tiltalt for fem tilfeller.

Det er kjent for politiet at 33-åringen har personlige problemer. Det er ikke noe som tyder på at han ikke er strafferettslig tilregnelig.