BT møter 30 år gamle Zadeh på Haukeland sykehus. Her har han ligget siden mandag, da han ble kjørt ned av en bilist i fotgjengerfeltet etter rundkjøringen ved Kyrkjekrinsen skole i Åsane.

Zadeh, som er asylsøker og venter på tilbakemelding på søknaden sin, har vært i Norge i ett år og fem måneder. Han forteller BT om hendelsen via en tolk.

Hadde grønt

Zadeh sier han passerte fotgjengerfeltet da det var grønt lys, mens bilene hadde rødt. Ut fra intet kom en liten sort bil i høy fart og kjørte ham ned.

— Jeg har veldig vondt nå. Det er veldig synd at sjåføreren ikke en gang stoppet opp for å se om jeg var i live, sier han.

Han er skrapt opp på store deler av kroppen etter å ha blitt hengende bak bilen et lite stykke. Huden på låret og leggen er borte.

Da han kom seg fri klarte han å karre seg ut av veibanen og bort til veikanten og la seg i gresset der. Da kom det flere til for å hjelpe.

I tillegg til skrapene har han fått et slag i ryggen og skadet hånden.

Vurdere anmeldelse

Foreløpig har han ikke anmeldt det til politiet, men det var tre politimenn som besøkte han på sykehuset mandag og fikk forklart hendelseforløpet.

— Det får være opp til politiet om de vil gå videre med saken, sier Zadeh.

Han skryter av alle som hjalp ham da han lå der i veikanten.

— Flere folk kom til og hjalp. De var veldig snille alle sammen.

Gikk fra Arna

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.24 mandag. Politioverbetjent Stig Slaatten sier påkjørselen må ha skjedd kort tid før de fikk meldingen, og etterlyser folk som kan ha sett hendelsen.

— Noen må ha sett noe, og vi er svært interessert i å komme i kontakt med vitner. Vi ønsker også å høre fra dem som kan ha sett ham gå langs veien, sier Slaatten.

- Hva synes du om denne saken?

— Det hele er jo merkelig. Det er en godt trafikkert strekning og svært beklagelig hvis noen kjører på et menneske og kjører fra stedet. Vi må finne ut hva som har skjedd.

Har du sett noe?

BT har snakket med en person som var på stedet da ambulansepersonell behandlet den skadde mannen i Åsane. Han forteller at mannen skal ha blitt påkjørt av en bil ved rundkjøringen, og at bilisten kjørte videre uten å stanse.

Har du tips i saken, kan du ringe politiet i Åsane på 55 25 55 00 eller 02800.