— Det er provoserende at de deler ut bøter uten grunn, sier en av dem som fikk bot. Han vil ikke ha navnet sitt i avisen.

Sammen med alle andre som hadde parkert på Bradbenken, var han fornøyd da han kom til jobb onsdag. På betalingsautomaten fikk han opplyst at det var «midlertidig opphevet avgiftsparkering», og trodde derfor at han kunne parkere gratis. Men som vanlig når ting virker for godt til å være sant, så var det nettopp det.

Skilt feil vei

— Da jeg kom tilbake, hadde de delt ut bøter til alle bilene som sto der.

— Den eneste grunnen jeg kan se til at jeg har fått bot, er at det står et «forbudt for motorvogn»-skilt ved parkeringsplassen. Problemet er at det står feil vei. Sånn det står nå, er det lov å kjøre inn på parkeringsplassen, men ikke ut igjen.

37-åringen, som bare var i Bergen en dag mellom to reiser, var ikke fornøyd med boten på 500 kroner.

— Jeg tok bilder av situasjonen og av skilt, som jeg skal sende til parkeringsselskapet, dette synes jeg ikke noe om.

Seksjonsleder ved Bergen Parkering KF, Arvid Heggestad, kan ikke si noe om «forbudt for motorvogn»-skiltet.

- Ikke dårlig merket

— Det er det politiet som har myndighet til å håndheve, men det var mye folk i området, så noen kan jo ha snudd på det.

Han sier at parkeringsplassen var stengt fra tirsdag, i forbindelse med Clapton-konserten onsdag kveld. I tillegg til plastposen over betalingsautomaten, var «P»-skiltet skiftet ut med et «parkering forbudt»-skilt. Han mener at merkingen ikke var for dårlig.

— Det bør ringe en bjelle hos folk når automaten er dekket og de ikke får betale. Jeg tenker da at det er naturlig å tro at da skjer det noe, og man må være ekstra oppmerksom.

— Teksten på tapen vi bruker kunne kanskje vært bedre formulert, vi har en standard tape som vi bruker, sier han.

Den brukes også dersom automaten er ødelagt, og det faktisk er gratis å parkere.

— Jeg ser ikke bort ifra at det har kommet noen klager på bøtene. Men så lenge det er skiltet om, har de ingen god sak, sier Heggestad.

Synes du Bergen Parkering KF er flink nok til å merke? Si din mening her.

FORVIRRENDE: Tapen som Bergen Parkering KF bruker kan være forvirrende. Er det avgiften eller parkeringen som er opphevet?
2211-tipser
FEIL VEI: «Forbudt for motorvogn»-skiltet gir inntrykk av at det er lov å kjøre inn på parkeringsplassen, men ikke ut igjen.
2211-tipser
GRATIS: Mange trodde parkeringen var gratis da betalingsautomaten var dekket med plast.
2211-tipser