I Indre Arna skal sjåføren ha blitt sint og bedt skoleelevene komme seg av for å gjøre plass til andre reisende.

Martha Eide (18) og Maria Aardal (17) er opprørte over behandlingen de fikk på bussen hjem fra skolen denne uken. De to elevene på Garnes vidaregåande skule er avhengig av buss for å komme seg hjem.

Ingen skolebuss

Men skolebussen dukker sjeldent opp. Dermed har elevene vært nødt til å ta vanlige rutebusser for å komme seg hjem.

Oppførselen til sjåføren var tragisk. Han hisset seg voldsomt opp og begynte å rope bakover i bussen at alle skoleelever måtte gå av Martha Eide (18)

Mandag skulle elevene ta bussen fra Nesttun. Stadig flere skoleungdommer fylte opp bussen. I Indre Arna fikk bussjåføren nok.

— Over høytalerne ga han streng beskjed om at alle passasjerer fra skolen måtte gå av. Det var andre passasjerer og folk som skulle hjem fra jobb som hadde førsteprioritet, forteller de to elevene til lokalavisen Bygdanytt.

Jentene forsøkte å forklare situasjonen for sjåføren.

— Men han sto på sitt og sa at vi måtte gå av og heller fikk ta en senere buss, forteller Aardal.

Elevene måtte til slutt gå av bussen. De fikk fatt i foreldrene som hentet dem.

— Uansett om skolebussen går eller ikke, har vi like mye rett til å ta rutebuss som alle andre. Vi har betalt for ungdomskort og kan ta akkurat den bussen vi vil. Det er rett og slett skikkelig diskriminerende, mener Aardal.

— Oppførselen til sjåføren var tragisk. Han hisset seg voldsomt opp og begynte å rope bakover i bussen at alle skoleelever måtte gå av, forteller Eide.

- Håper det ikke skjer igjen

Tide beklager episoden. Kommunikasjonsleder i Tide Buss, Kaare Enæs forkarer at de manglende skolebussene skyldes en «planleggingsfeil» i høstrutene. Han lover å rette opp i situasjonen så snart som mulig.

— Vi opererer ikke med A- og B-passasjerer. Jeg beklager at elevene har hatt en uheldig opplevelse. Når vi får ordnet opp i problemene med skolebussen håper vi dette er noe som ikke skjer igjen, sier han til Bygdanytt

Problemer med bussen? Syng ut her.