Gil Ottesen forsvant på Voss natt til søndag. Mandag startet en stor leteaksjon etter ham etter at familien meldte ham savnet.

Torsdag ble en mann funnet død i stupbratt terreng på nedsiden av veien mellom Kvanndal og Lussand. Politiet begynte å lete i Kvanndal da de fikk opplysninger om at savnede hadde blitt kjørt fra Voss til Kvanndal natt til søndag.

Telefonen funnet

Alt tyder på at det er den savnede bergenseren. Personen lå under et berg. En mobiltelefon ble funnet i tilknytning til ham.

Også den røde jakken som savnede skal ha hatt på seg da han var ute natt til søndag, er funnet.

— Identitet er ennå ikke bekreftet, og personen skal obduseres fredag, men alt tyder på at det er savnede som ble funnet, sier Jostein Skeie, politiførstebetjent ved Voss lensmannskontor.

Fredag ettermiddag sier han at den foreløpige obduksjonsrapporten, inkludert identifisering, vil være klar tidligst mandag.

Det er DNA-analyse som skal brukes til den formelle identifiseringen, og det kan ta noe tid å få svar på slike analyser.

- Tragisk ulykke

- Er det mulig å falle fra veien og ned til stedet der personen lå?

— Det er mulig. Med de opplysningene vi har nå, ser dette ut til å dreie seg om en tragisk ulykke, men vi fortsetter å gjøre undersøkelser, sier Skeie.

Nå venter politiet på den foreløpige obduksjonsrapporten.

Takker alle som hjalp til

Skeie vil benytte anledningen til å takke en rekke personer og organisasjoner for hjelpen i forbindelse med leteaksjonen.

— Vi har fått veldig god hjelp av Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og Voss Resort. Vi ønsker også å takke savnedes familie, venner og arbeidskolleger. De har alle bidratt med hjelp til politiet, sier Skeie.