Det hele begynte for et års tid siden da Christoffer Thomas Kårevik ble frastjålet bankkortet.

— Jeg meldte straks av til banken min, Fana Sparebank, om tapet av kortet, forteller Kårevik til Bergens Tidende.

— Tyven klarte å få ut 3200 kroner før kontoen ble sperret. Banken tilbakeførte umiddelbart beløpet til min nye bankkonto. Kort tid etter brukte tyven navnet, fødsels- og personnummeret mitt til å melde adresseendring fra min adresse i Bergen til Damveien 3 i Sandefjord. Melding om flytting ble også sendt til folkeregisteret, trygdekontoret og banken, sier Kårevik.

Fikk skattekort

— Jeg visste ikke om at dette var gjort før nå like over nyttår. Da fikk jeg telefon fra posten som undret på om jeg bodde i Bergen eller Sandefjord. Diverse post i mitt navn var sendt til adressen i Sandefjord. Tyven hadde med utgangspunkt i fødsels- og personnummeret fått utlevert nytt skattekort til den nye adressen. Videre hadde han sendt søknad om nytt bankkort og om bensinkredittkort, men dette var ikke blitt utlevert, sier han.

Vær forsiktig!

— Etter at falskneriet ble oppdaget, har jeg hatt problemer med å få endret adressen i registeret til trygdekontoret og likningskontoret i Bergen. Min identitet er overført til Sandefjord. Og ved personlig besøk på trygdekontoret, folkeregisteret og likningskontoret her i Bergen kunne saken ikke ordnes selv om jeg viste frem kopi av politianmeldelsen jeg hadde levert. Jeg ble bedt om å skrive til de to etatenes kontorer i Sandefjord og be om å bli overført til Bergen igjen, sier Kårevik.

— Jeg synes det er rart at man kan endre adresse på en person i registrene til likningskontor, folkeregister og folkeregister uten at det kreves legitimasjon slik tyven har gjort i dette tilfellet. Samtidig er denne saken en påminnelse til andre om at man må være forsiktig med bankkortet sitt fordi det inneholder personopplysninger som andre kan misbruke, sier Kårevik.

<b>BESTJÅLET:</b> Christoffer Thomas Kårevik ble frastjålet bankkortet, og tyven overtok identiteten hans.