Bergen tingrett ville løslate de to 35-åringene. Men Gulating omgjorde i dag avgjørelsen og har varetektsfengslet begge to. Den ene i 14 dager i full isolasjon, den andre i fire uker, derav to under full isolasjon.

– Politiet fikk medhold i begge ankene. Begge blir sittende. Vi har fått gjennomslag for det vi ønsket, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til bt.no.

— Skal drepe deg

Saken begynte fredag 26. september, da politiet fikk en telefon fra en kvinne i det nigerianske prostitusjonsmiljøet.

Hun fortalte at hun hadde blitt truet på livet av en av de to mennene.

— Dersom du ikke skaffer henne en plass å stå, så skal jeg drepe deg og alle de andre som står her, skal mannen ha brølt til den nigerianske kvinnen som sto i C. Sundts gate sammen med en gruppe andre kvinner.

Da politiet kom til stedet, fant de en 19 år gammel forskremt albansk jente blant de andre mer etablerte prostituerte.

- Skulle stå på ski

Tenåringsjenten var utstyrt med et pass som viste seg å være falskt og ble tatt med inn til avhør. Hun har forklart at hun har kommet til Bergen for å stå på ski. Politiet tror at 35-åringene har fraktet henne hit for at hun skal selge seksuelle tjenester.

Den 19 år gamle kvinnen er avhørt på nytt, men politiet vil ikke si noe om hva hun har forklart.

Poitiet ser saken i sammenheng med en annen sak der to personer ble pågrepet en uke tidligere. Foreløpig vil politiet ikke komme med detaljer om sammenhengen mellom disse sakene.

- Har ingenting med det å gjøre

Den ene albanerens advokat, Fredrik Verling, er oppbrakt over at det tok Gulating mer enn tre arbeidsdager å behandle anken om fengsling.

— Når de må sitte inne i mer enn tre døgn, kan man spørre seg hvilken tillit man har til at de faktisk kunne ha godtatt løslatelsen, sier Verling.

Hans klient har ikke erkjent straffskyld.

— Han sier han ikke har noe med dette å gjøre, sier Verling.

TRUET: Her i C. Sundts gate skal en prstituert ha blitt truet til å gi plass til 19-åringen.
Silje Katrine Robinson (arkiv)