• Jeg trodde først det var en spøk, sier 69-åringen. Nå er gjerningsmannen dømt.

— Det var helt uvirkelig, jeg trodde ikke det var sant, sier Jan Erik Feness (69).

I april i fjor kom han kjørende inn i sin egen garasje på Kleppestø. Da han åpnet døren fikk han øye på en mann inne i garasjen med hettejakke. Han som truet ham.

— Jeg trodde det var en dårlig spøk og vurderte å klinke til ham. Men da så jeg at det var to andre karer der inne i garasjen også. Jeg skjønte at det ikke var noen vits i å ta opp kampen, forteller Feness.

Dratt ut og truet

Han ble så dratt ut av førersetet og truet med å gi fra seg bilen. Nøkkelen sto i tenningen på hans BMW. En av de tre mennene truet ham med noe som lignet en nødhammer.

Deretter ble bilen kjørt ut av garasjen. Både garasjen og bilen fikk skader idet bilen forsvant med ranerne i. Da ringte Feness politiet og de startet jakten på bilen. Ved Sentralbadet kolliderte bilen med politiet. De fikk ikke tak i bilen, men den ble senere parkert midt i sentrum av Bergen.

— En av dem var tydelig veldig ruset, sier Feness.

- Ble galen

Han vitnet i rettssaken mot en av ranerne, en 25-åringen. Han ble i tillegg dømt for et innbrudd hos en baker og flere tyverier. Til sammen har han fått ett års fengsel. I tillegg må ha betale Feness egenandelen på 5000 kroner etter reparasjoner av bil og garasje.

Til politiet forklarte 25-åringen at han ikke var med på ranet, men overtok den stjålne bilen et annet sted på Askøy. Den forklaringen festet ikke retten lit til.

— Jeg ble litt galen. Men jeg har ikke fått noen mén av dette, sier Feness.