• Med tårer i øynene begynte jeg å forkynne evangeliet, sier Anders (21).

— Trø på, så skal jeg sparke deg i kjeften.

Det var meldingen han fikk fra to berusede menn i baksetet, forteller Anders Austenå Sørgaard (21). Han er en av åtte som sykler for Bergen Sykkeltaxi AS, som startet opp i november.

For fjerde gang på kort tid er en sykkeltaxisjåfør utsatt for vold.

Jeg skjønte at det var meg de snakket til. Da boblet det over for meg. Jeg bråstoppet taxien. Anders Austenå Sørgaard

Turen startet på Torget ca. kl. 0145 natt til lørdag. Han beskriver kundene som berusede nordmenn i slutten av 20-årene. Utenfor puben Finnegans i Ricks-huset skjedde det.

— Jeg skjønte at det var meg de snakket til. Da boblet det over for meg. Jeg bråstoppet taxien, snudde meg og så på dem med et morskt blikk.

I Jesu navn, stopp!

Først tok begge tak i ham, forteller han. Den ene skal så ha skallet ham en rekke ganger i ansiktet og i tinningen.

— Så dro de meg av setet. Han ene slo meg flere ganger i ansiktet med knyttet neve. Så la han armen rundt naken min og begynte å vri.

Anders Austenå Sørgaard forteller at han har grønt belte i kickboksing.

— Jeg kunne ha most ansiktet på han som slo, men gjorde det ikke. Det strider mot min natur å slå andre. Jeg forsøkte bare å blokkere slagene, og snakke til dem.

- Hva sa du?

— Jeg ropte «I Jesu navn, stopp!» Med tårer i øynene begynte jeg å forkynne evangeliet. Det bare ramlet ut av meg. Jeg sa «Du må få orden på livet ditt! Du kan ikke leve slik! Har du peiling på hvor mye Gud elsker deg?» Jeg sa også at jeg tilgir ham.

- Tilbød meg penger

Sjåføren, som går på Veien Bibelskole, ble antagelig reddet fra ytterligere voldshandlinger av to menn som passerte forbi. Da de så hva som skjedde, skal de ha grepet inn og fått stoppet mennene.

— Jeg var veldig sjokkert og rystet etterpå. Jeg hadde vondt i hodet, men ikke hjernerystelse.

Sykkeltaxisjåføren har røde merker og en kul i pannen. Blått øye har han også fått.

Austenå Sørgaard forteller at mannen som slo rakte ham noen penger. Han oppfattet det ikke som anger, mer som et forsøk på å unngå anmeldelse.

Det førte i så fall ikke frem. Søndag ble saken politianmeldt, forteller Jørgen Christophersen Knudsen, daglig leder og medeier i Bergen Sykkeltaxi AS.

— Jeg tror jeg vil huske de dersom jeg ser dem igjen, sier 21-åringen.

De har også levert en kvittering fra sykkeldrosjens bærbare kortautomat. Den kan identifisere voldsmennene, mener de.

- Dette er lavmål

Jørgen Christophersen Knudsen, daglig leder og medeier i Bergen Sykkeltaxi AS, liker dårlig at en av hans sjåfører blir angrepet igjen.

— Han er verdens greieste sjåfør. Slike episoder er skremmende, og det gjør meg frustrert og sint. Jeg er redd for hva det neste skal bli. Dette er lavmål. Jeg håper de leser dette, og angrer, sier han.

Dette skal være den fjerde voldsepisoden på tre måneder for det nystartede selskapet Bergen Sykkeltaxi. Tidligere skal en kunde som nektet å betale ha tatt kvelertak på en sjåfør. En annen kunde sparket en sjåfør. Og for rundt tre uker siden veltet en mann en av selskapets tre sykler. Alle skal de ha vært berusede menn.

Christophersen Knudsen sier at de vil vurdere å la de åtte sjåførene som bytter på å kjøre, slutte tidligere på kvelden. Nå er sykkeldrosjene i drift til fire om natten.

Tips i saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post