— Jeg gleder meg til å møte henne igjen i retten, sier han.

En åtteminutters taxitur til Fyllingsdalen i oktober 1999 snudde opp ned på livet til drosjesjåføren. Den lett berusete kvinnen i passasjersetet kom rett fra firmafest, og pratet masse om sin nye jobb på turen til Oasen.

— To uker etterpå ringte politiet og ba meg komme ned på stasjonen. Der fortalte de at jeg var mistenkt for voldtekt av kvinnen, forteller Finckelsen.

— Hvordan reagerte du?

— Jeg måtte bare le. Det var bare så fullstendig absurd og latterlig. Turen til Fyllingsdalen tok åtte minutter. Fire minutter senere fikk jeg en ny passasjer inn i bilen. Hvordan skulle jeg klart å voldta noen på den tiden?

- Hakket før alt røk

Politiet tok ut siktelse mot drosjesjåføren, men frafalt den da DNA-undersøkelser viste at sæden på kvinnens klær umulig kunne stamme fra Finckelsen.

De elleve ukene som gikk mellom anmeldelsen og DNA-svaret, var et regelrett helvete for Finckelsen og hans samboer. Uansett hvor uskyldig han selv visste han var, klarte ikke samboeren å fri seg fra tanken om at det kunne være et eller annet i anklagene.

— Hun visste at jeg ikke hadde voldtatt noen, men anmeldelsen fikk henne til å lure på om jeg hadde vært utro, forteller 32-åringen.

Som om ikke det var nok, fikk paret to dager etter vite at de ventet barn. Da holdt det på å renne fullstendig over for den voldtektssiktede 32-åringen.

— Jeg oppførte meg ikke særlig bra mot samboeren min i den perioden. Hun dro hjem til foreldrene i Sverige for å komme vekk fra meg en stund. Det var hakket før alt sammen røk, forteller Finckelsen.

Slengbemerkninger

Samtidig måtte han tåle taxipassasjerer som stadig fleipet om voldtektssaken. Det gjorde vondt.

«Det er vel ikke du som har gjort det? Alderen stemmer jo,» var blant kommentarene Finckelsen stadig måtte le bort.

Nesten fire år etter er livet kommet noenlunde i gjenge igjen for Torry Finckelsen. Nå er han en gift mann, og far til en livlig treåring. Familien har bosatt seg i Sverige, Finckelsen har videreutdannet seg til helikopterpilot. Når han er i Bergen, tar han gjerne noen drosjevakter slik som før.

Likevel kan livet aldri bli helt det samme.

— Jeg anser meg selv for å være en sterk person. Men tankene kommer tilbake veldig ofte både hos meg og min kone, og det gjør meg forbannet. Jeg har mistet evnen til å tro på kvinnenes historier når jeg leser om voldtektssaker i avisen, sier drosjesjåføren.

— Jeg er bare sjeleglad det var biologiske spor som kunne sjekkes. Hvis ikke, kunne det gått riktig ille. Anmeldelsen kunne fått katastrofale følger for karrieren min.

Oppvask i retten

22. september møter Torry Finckelsen igjen kvinnen som anmeldte ham for voldtekt. Den tidligere drosjesjåføren krever 200.000 i erstatning for tort og svie.

Alle forsøk på å få til et forlik med kvinnen har vært fånyttes. Ifølge Finckelsens advokat, Bjørn Meltzer, hevder kvinnen fortsatt at hun er voldtatt. Dermed ender erstatningssaken i retten.

— Jeg gleder meg faktisk til å se henne igjen. Nå får vi se om hun akter å fortelle den samme skrønen i retten. Uansett skal sannheten frem, sier Finckelsen.

TØFF VENTETID: Torry Finckelsen ble anmeldt for voldtekt. Det gikk elleve uker fra anmeldelsen kom til DNA-testen utelukket at taxisjåføren kunne være gjerningsmannen.