Etter 14 timer på glattcelle var den 30 år gamle mannen, som til daglig jobber på Sandviken sykehus, så nedkjørt at han gråt.

Mobilen hans var gjennomgått og han hadde ikke fått melde fra til familien sin. Han hadde opplevd ydmykelsen av å bli pågrepet i full offentlighet, uten at han kunne skjønne hvorfor.

Angrepet av casuals

Søndag kveld reiste han til Brann stadion i taxi sammen med 16 personer.

–Vi ble sluppet av bak klokkesvingen, og på grunn av de nye billettreglene, måtte vi gå rundt til oppsiden for å komme til rett inngang for Hansa-tribunen, forklarer Kaurel.

Dermed havnet han utenfor inngangen hvor Vålerenga-supporterne befant seg. Situasjonen utenfor stadion var kaotisk.

–En av de jeg gikk sammen med, ble slått ned. Jeg løp selv fra stedet, veldig fokusert på at jeg ville ha med meg kampen, og ikke ville havne i bråk.

–Dirret av adrenalin

–Jeg ble skikkelig stresset og løp alt jeg kunne bort fra dem som sparket og slo etter oss. Jeg var ikke kommet mer en noen få meter, før jeg løp rett i armene på en sivil politimann som pågrep meg. Han dirret av adrenalin da han tok tak i meg, forklarer 30-åringen.

Kaurel ble iført håndjern, og sto utenfor Stadion i ti minutter før han ble kjørt til Bergen sentrum.

–Det var fryktelig ydmykende. Jeg traff på flere kolleger og personer som jeg tidligere har studert sammen med, sier 30-åringen.

Deretter bar det rett på glattcelle. Politiet brukte paragraf ni, fylleparagrafen.

–Jeg hadde drukket fire øl og jeg veier godt over hundre kilo, så det sier vel sitt, sier Kaurel oppgitt.

Ingen anmeldelse eller bot

–Jeg stilte flere spørsmål, men fikk bare beskjed om å holde kjeft, og at ingen gadd å høre på meg. Jeg fikk ingen informasjon om jeg var anmeldt, eller hvor lenge jeg skulle sitte, forklarer han.

Etter 14 timer fikk han beskjed om at han ikke var anmeldt for noe, han fikk heller ingen bot for noe.

Avhør ble det først i går, da han fikk en telefon fra politiets forseelsesavnitt. Men da kom henvendelsen for at han skulle gi sin vitneforklaring etter angrepet fra de to supporterne fra Oslo.

BT har fått opplyst at begge de to Vålerenga-supporterne som ble tauet inn, har fått bøter på henholdsvis syv og åtte tusen kroner for å ha angrepet Kaurel og følget hans.

Kaurel reagerer sterkt på politiets fremgangsmåte i denne saken.

–Det virker som deres iver tar litt for mye overhånd. Jeg har aldri hatt noe med casual-miljøet å gjøre, jeg er aldri straffedømt, jeg jobber i helsevesenet og jeghar mange år i barnevernet bak meg. Jeg tar minst like sterk avstand fra dette voldsmiljøet som politiet.

I kampens hete

Politioverbetjent Øystein Frotaule, hadde ansvaret for politiets håndtering av sikkerheten rundt kampen søndag kveld. Han kan ikke uttale seg om den enkelte pågripelse.

–Rettssikkerheten blir ivaretatt. Det skal ingen være redd for. Det er en grunn til at vi pågriper de vi gjør, sier Frotaule.

–Blir politiet revet med i kampens hete?

–Nei, men terskelen for å pågripe noen kan bli lavere dersom personer oppholder seg i et miljø hvor det er mye bråk, sier Frotaule.

Operasjonsleder Per Stiegler, sier også at politiet kan gjøre feil under pågripelser.

–Det hender at vi kunne handlet annerledes, spesielt i opphetede situasjoner.

TATT: ¿ Jeg har aldri hatt noe med casual-miljøet å gjøre, jeg er aldri straffedømt, jeg jobber i helsevesenet i dag, og har mange år i barnevernet bak meg, og tar minst like sterk avstand fra dette voldsmiljøet som politiet, sier Stian Kaurel.
Silje Katrine Robinson