Under NRK-sendingen sa nordfjordingen «oi» tre ganger og «dette var en gledelig julegave» én gang. Da bt.no ringte like etter, var Loen en smule mer talefør.

– Jeg leverer inn fast hver uke. Og som alle andre, håper jeg at én dag vil den gå inn. Jeg og samboeren har en avtale om at vi skal dele gevinsten dersom en av oss vinner, så hun får halvparten, forteller Loen.

Den daglige lederen i sveisebedriften Nomek (Nordfjord Mekaniske), røpet allerede under sendingen at han ville bruke noen av pengene på ny hytte.

– Det bygges jo nytt alpinanlegg her i Stryn, og jeg har hele tiden hatt lyst på en av hyttene som planlegges der. Men jeg har sagt at det ikke er økonomisk forsvarlig. Det kan jeg vel ikke si nå lenger. Men vi er mange som kan bruke den. Vi er syv søsken, så det greie nå er at alle kan få bruke den gratis.

Loen satset på tallet ni under første valget, og allerede da var toppgevinsten i boks. 4.612.000 kroner er den tredje største Joker-utbetalingen gjennom tidene og den tredje milliongevinsten til Sogn og Fjordane.

NYBAKT MILLIONÆR: Elias Loen
Øystein Torheim