I går var folkefestprogrammet tilknyttet Bergen Bislett Games klart, satt i scene av Blæst-komitèen for Golden League-stevnet. Den ledes av ordfører Herman Friele, som er overbegeistret.

— Dette skal bli en folkefest! ivrer han.

— Alle verdens øyne er rettet mot oss i forbindelse med stevnet ellevte juni. Vi skal vende oss ut til verden, så den kan si: For en sjarmerende by!

Friele går virkelig inn for å kurtisere både byens innbyggere og tilreisende foran den store idrettshappeningen i byen. De skal la seg bergta av den vakre byen med sine gjestfrie innbyggere.

Klar, ferdig, gå!

Blæst-komitéen har lagt programmet opp etter en «Oppvarming, klar, ferdig, gå!»-modell. Oppvarmingen foregår i de enkelte bydelene. Programmet starter allerede førstkommende lørdag, med barnas Bislett Games på kjøpesentere i alle bydeler. Her får barn anledning til å prøve seg på enkle friidrettsaktiviteter.

— Barna kan prøve seg i for eksempel stille lengde og hopp, forteller Arne Risa, selv friidrettshelt fra forgangne år.

I klar -fasen blir det sommerkonsert på Torgallmenningen og Kids Clinic, hvor barn får møte friidrettsstjernene og får instruksjoner av dem. Bergen Bislett Stylteensemble, skuespillere på stylter, lager sin egen lille idrettskonkurranse og gjøgler seg gjennom sentrum.

Hansas eldste ølbil er for anledningen omgjort til bandscene, og blir synlig i bybildet med ulike band under samlenavnet Bergen Bislett Lasteband.

Gratis jordbær

Ferdig er forspill-fasen, torsdag 10. juni.

Høydepunktet for alle bergensere er nok denne dagen før stevnedagen. Er du i byen da, har du muligheten til å spise gratis jordbær og is, fra sjenerøse sponsorer, samtidig som du risikerer å støte på en sprell levende verdensmester!

Idrettsstjernene som skal delta i stevnet dagen etterpå, stiller nemlig på Torgallmenningen for å glitre midt i folkelivet der.

Mosjonsløpet Jentebølgen starter fra samme sted. Byen fylles av spreke kvinner som akkompagneres av musikkorps underveis. For øvrig blir byen kledd med musikk, kulturstunt, og ablegøyer.

Alle som lander på Flesland i denne perioden, blir mottatt av kultur og underholdning i en festkledd Bergen Lufthavn.

Underholdningen fortsetter helt opp til stevnestart på Fana Stadion. Tilskuerne blir møtte av parkeringsunderholdning i det Blæst-komitèen blåser i gang Gå! -fløyten sin.

STOLT STYLTESJEF: Ordfører Herman Friele gleder seg stort til folkefesten som følger Golden League-stevnet Bergen Bislett Games. Herrene på stylter blir garantert å se i bybildet. Fra venstre, bak ordføreren: Call Me Carl (alias Jan Holden), Tom-Tom (alias Jack Marcussen) og Mr. World (Gard Frostad Knudstad) i Bergen Bislett Stylteensemble/Dukkenikkerne.<br/> FOTO: BERGEN KOMMUNE