Fredag ble det kjent at en person var blitt akutt matforgiftet etter å ha spist blåskjell kjøpt på Coop Mega i Odda, melder Hardanger Folkeblad.

Butikksjef Abbas-Gholi Chalali forteller at han har brukt dagen på å kontakte kunder som har kjøpt de giftige skjellene.

Sporet opp kunder

— Ved hjelp av Coop-medlemskortene kunne vi spore kunder som hadde kjøpt blåskjell i den aktuelle perioden, forteller butikksjefen til Hardanger Folkeblad.

Slik fikk han kontakt med alle medlemskundene så nær som én, sier han.

Kunder uten medlemskort har han ingen oversikt over.

— Disse kundene må vi nå gjennom media. Vi vil oppfordre alle som har kjøpt blåskjell den siste uken til å returnere dem til oss.

Mistenker 300 kilo

Ifølge Matgrossisten Vest er et parti på om lag 300 kilo under mistanke.

— Vi har levert til butikker og restauranter i Odda, Haugesundsområdet og Stavanger, sier daglig leder Svein Lillesund til bt.no.

Blåskjellene er tilbakekalt. Lillesund avventer nå testresultatene fra Mattilsynet.

— Vi oppfordrer folk til å levere tilbake blåskjellene de har kjøpt, og til å varsle om eventuell sykdom, sier Tore Klovning, daglig leder i Coop Haugaland.

- Meldte straks fra

Butikksjef Chalali opplyser at de rakk å selge tre kilo av skjellene.

— Vi meldte straks fra til leverandøren, som har kartlagt stedene som har fått blåskjellene levert, sier Chalali til bt.no.

Øystein Kahrs, daglig leder i Coop Hordaland, sier at deres butikker kjøper blåskjell fra en annen leverandør enn Coop Haugaland.

Bergens Tidende (arkiv)