I forbindelse med veteranskipfestivalen Nordsteam som arrangeres i Bergen i helgen, skulle hurigruteskipet M/S «Gamle Salten» ta passasjerer ut på en to-timers tur på Byfjorden. Men for mange ble turen svært så kort.

— Hvordan kunne de selge billetter til flere hundre mennesker, når det bare var plass til 150 om bord, spør Else Kvalsvik Klingen.

Hun var en av de over hundre personene som ikke kom med på turen. Hun føler hun er blitt holdt for narr.

— Alle trodde det var plass til alle om bord, men plutselig var det bare fullt. Dette er utrolig dårlig, sier Kvalsvik Klingen til BT.

BT beklager

Nordsteam var arrangør for turen med M/S «Gamle Salten». Siden Bergens Tidende er sponsor til stevnet, har avisen fått rimelige turer av arrangøren som ble forhåndssolgt til BTs abonnenter. Dagens tur med M/S «Gamle Salten» var en av disse arrangementene.

Nordsteams komitéleder Øyvin Konglevoll mener det er BT alene som må ta skylden for billettfeilen.

— Her er det BT som har rotet. Jeg gav beskjed at BT kunne selge 150 billetter, og de har solgt minst hundre mer, beklager Konglevoll.

Produktsjef i BT, Eivind Sørensen, beklager hendelsen.

— Det har vært en misforståelse om det antall billetter vi kunne selge. Vi skal ha fått beskjed om å selge 150, men har sannsynligvis solgt opptil 300 billetter. Vi beklager at det har gått på denne måten for de som skulle delta, sier Sørensen.

Nordsteam har ordnet med alternativ tur for de som ikke fikk plass. M/S «Gamle Salten» la fra kai klokken 12. Om lag en halv time senere kom M/S «Riskafjord II» og tok med seg hundre passasjerer. De resterende får reise med hurtigruteskipet M/S «Polarlys» klokken 15.00.

FOTO: GUSTAV FOLKESTAD