— Det er på tide at de fjernes nå - det ser ikke akkurat så fint ut lenger, sier Guro Kvist. Sammen med venninnen Sofie Rieber-Mohn står hun og venter på noen ved Den blå steinen. Byens møtepunkt nummer én har de siste ukene også vært stedet hvor bergensere og andre har lagt ned blomster til minne om de som døde 22. juli i fjor.

Naturlig samlingsted

Den blå steinen ble det naturlige samlingstedet for bergensere og andre som ville vise sin sorg etter terrorangrepene 22. juli i fjor. Guro Kvist og Sofie Rieber-Mohn synes det er fint at folk har lagt ned blomster på landemerket også i år. Men de synes ikke det ser så pent ut nå.

— Tanken bak blomstene har selvsagt vært god - det er fint at folk minnes 22. juli. Men nå ser det litt trist ut. Jeg håper blomstene blir gjort om til kompost, sier Kvist.

MÅ BLI KOMPOST: Venninnene Sofie Rieber-Mohn (til v.) og Guro Kvist synes det er bra at de skal fjerne blomstene nå. - De må bruke blomstene til kompost, sier de.
KJETIL KOPREN ULLEBØ

— Dårlig vær for blomster

Og det er nettopp kompost blomstene nå skal brukes til.

— Vi skal fjerne det fredag morgen, da blir de brukt til kompost, sier Gjermund Aabergsjord, fungerende leder for park og byrom i Grønn etat.

— Vi har fulgt med på blomstene på Den blå steinen den siste uken, og det har ikke blitt lagt ned noe særlig nytt. Det har vært perioder med nedbør, men det har også vært lange perioder med tørt vær, noe som ikke er bra for blomstene. Mange av dem er visne nå, sier han.

På samme måte som i fjor, har Byarkivet tatt vare på mange av hilsenene som har lagt på Den blå steinen de siste ukene.

— De har tatt med seg ting som ville blitt skadet av regnet. Det andre tar vi og fjerner i løpet av fredag, sier han.