Partilederne i de tre partiene som kan utgjøre et borgerlig flertall i Bergen etter valget, møttes tirsdag. Partiene avdramatiserer møtet.

— Dette var uformelle samtaler, som er helt vanlig mellom de borgerlige partiene. Vi hadde lignende runder med samtaler før valget i 2003, sier Torbjørn Hansen, leder i Bergen Høyre.

Det var Bergen Fremskrittsparti som inviterte til møtet. Bakgrunnen var KrF-toppenes uttalelser om at de ikke vil samarbeide med et parti som ikke vil forlenge Bybanen til alle bydeler.

— KrF har kommet med noen klare utspill om oss. Vi ville se hvordan vi ligger an i forhold til en del spørsmål, sier leder i Bergen Frp, Øistein Christoffersen.

Han har et årsmøtevedtak på at partiet ikke vil støtte et byråd det ikke selv er en del av. Dermed kan Frp være avhengig av å få til et samarbeid med KrF.

— Vi er ikke enige med dem i bybanesaken, men jeg ser ingenting i veien for at vi skal klare å samarbeide med KrF også etter valget, sier Christoffersen.

Han sier at Venstre ikke ble invitert fordi hensikten var å få avklart spørsmål i forhold til KrF. Venstre har dessuten vært kategorisk på at de ikke vil sitte i byråd med Frp.

Det lyktes ikke BT å få tak i Thomas Moltu, leder i Bergen KrF, i går.