«Blue Knights» — blå riddere - politiets verdensomspennende motorsykkelklubb har europeisk treff i Bergen i helgen. I går overrakte de 11.000 kroner til bandet «Proffene», der flere av medlemmene er psykisk utviklingshemmede. Pengene sikrer bandet nye instrumenter.

— Dere er noen engler, sier trommis Terje Thunes og omfavner ridder Øyvind Rødbotn fra Sentrum politistasjon. Han er særdeles glad for støtten og hopper av glede.

— Å kjøre motorsykkel handler om glede i hverdagen. Vi har funnet en hobby som gir livet mening, sier Idar Grotle fra Bergen, president i Europa for mc-klubben.

Han ser en interessant tendens: Flere søker til ekstremsport. Mange lever et kjedelig liv og vil ha litt spenning i hverdagen. Det å kjøre en stor motorsykkel gir selvtillit og livsglede.

«Proffene» formidler på sin måte en annen type livsglede. I går spilte de på Torgutstikkeren og gledet mange av dem som var kommet for å se dampbåtene.

— Fantastisk flott å kjøre i Norge. Vi fristes til å stoppe hvert 10. minutt for å ta bilde av den mektige naturen, sier Verhoyen Geert fra Belgia. Han sitter i fremste rekke og klapper for «Proffene».

En artig ting må vi fortelle. Trommis Terje Thunes har et eget forhold til politiet. Han kan kallenavnene til alle politiets utrykningskjøretøy som Sierra to null og Victor tre en. Sykkelpatruljene vet han heter Sierra ni null, en, to og tre. Forsiktig røper han at han har lyttet til politiradio i snart 20 år. Det er en del av hans livsglede.