Bjarne Berg jobbet i en årrekke som journalist og i lederstillinger i både Bergens Tidende og TV2. Han startet senere som gründer av selskapet Vizrt, som i dag er verdsatt til i underkant av 1,5 milliarder. Berg eier 3,01 prosent av aksjene i selskapet, mens styreleder Svein Ove Strømmen eier 3,89 prosent.

Bjarne Berg har også vært aktiv i Hardball, selskapet som har hentet flere profilerte spillere til Brann.

Takk til en stor mann, både som gründer som skapte arbeidsplasser og verdier i Bergen, og som en raus kar som bidro til at titusenvis av Bergensere fikk oppleve en viktig fest i 2007.

— Min mentor

  • Bjarne har betydd så enormt mye for både meg personlig og Storm. Jeg så på ham som mentoren min, sier Storm-gründer Siri Kalvig.

— Han var en institusjon, med en utrolig teft og originalitet. En journalistisk teft på hva som var tidsånden. Han var med på mye av nyskapningen i Medie-Bergen, både med TV 2, Storm og Vizrt, fortsetter hun.

Kalvig ble i sin tid ansatt av Bjarne Berg. Han var svært sentral i oppstarten av Storm.

— Bjarne var en utfordrer hele livet, med et enormt konkurranseinstinkt. Å utfordre NRK i sin tid, syntes han var gøy. Han likte å utfordre det etablerte.

— Uvanlig

  • Bjarne var et fantastisk menneske. Han var uvanlig, og hadde en enorm sterk personlighet. Både som menneske og journalist var han et kraftfelt, med en enorm energi, sier nyhetsredaktør i TV 2, Kjell Øvre Helland.

Han ble kjent med Bjarne Berg da begge jobbet i BT på midten av 80-tallet. I 1992 begynte de begge i TV 2. Berg var redaksjonssjef, og ble senere nyhetsredaktør.

— Han var en handlingens mann, og for sine nærmeste underordnede var han en fantastisk sjef. Han har vært avgjørende for TV 2s suksess. Selv om noen hadde kontroverser med Bjarne, han var ingen enkel mann, så tror jeg alle beundret han, og det han oppnådde.

Lovte 40 millioner til Brann

Berg har markert seg flere ganger med kraftige meninger om Brann. Sist var i tidligere i år, da han lovte minst 40 millioner kroner til fotballklubben dersom styret trakk seg.

I TV2 ble han ansatt som redaksjonssjef i TV 2 fra starten i 1992, senere ble han nyhetsredaktør. I BT var Berg vaktsjef og journalist i ti år. Han hadde også journalisterfaring fra Dagbladet.

Berg var i flere år en markant profil i svømmemiljøet. Han fikk Norges Svømmeforbunds høyeste utmerkelse, Gullmerket, for sin innsats for toppsvømmingen i Norge på 70- og 80-tallet.

Ville satse på svømming

Berg ringte selv til presidenten i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, nylig og meldte seg som frivillig til EM i kortbanesvømming i Bergen i 2013.

Han har kjent Bjarne Berg siden Eknes var ung gutt og ble trent av Berg.

— Han var beinhard som trener. Vi hadde noen ekstreme treningsrunder med han. Men Bjarne var alltid en stor inspirator og motiverte oss til å bli bedre, sier Eknes.

Nylig slo Berg på tråden. Han meldte sin interesse for å bidra med å arrangere kortbane-EM i Bergen om tre år.

— Han ville gjerne ta ledelsen for hele arrangementet. Jeg hadde håpet å kunne dra nytte av hans enorme kunnskap om norsk svømming fremover, og at Bjarne skulle trekke oss enda lenger, sier Eknes.

Han er veldig lei seg for å ha mistet en av svømmesportens mest erfarne, og en venn.

— Jeg visste at jeg kunne ringe han når som helst, han har vært en støttespiller i alle år. Han var en spesiell kar, men jeg har alltid likt han, og vært veldig glad i Bjarne, sier Eknes.

- Veldig trist

Arne Hjeltnes ble kjent med Berg mens han var nyhetsredaktør i TV2.

— Etter OL i Albertville hadde han en idé om å få til noe med Bjørn (Dæhlie, red.anm.) og Vegard (Ulvang, red.anm.). Han var jordfar for «Gutta på tur» og var med flere ganger, sier Arne Hjeltnes.

Han var venn av Bjarne Berg i mange år, og besøkte ham i Bergen senest for en måned siden.

— Dette er et forferdelig tap og veldig trist for familien og alle som kjente ham. Han var inspirerende, idérik, lett å lytte til og en utrolig fin fyr. Vizrt har vært et eventyr og han har kontakter i alle land. Selv da jeg bodde i Asia kunne jeg nyte godt av Bjarnes kontakter, sier Hjeltnes.

Svein Ove Strømmen, som er styreleder i Vizrt, ønsket ikke å kommentere dødsfallet i kveld.

Skriv en siste hilsen til Bjarne Berg i kommentarfeltet under.

Bergens Tidende