• Den største fisken jeg har fått i hele mitt liv.

Fiskelykken kjenner ingen alder. Det fikk Bjarne Torgersen erfare, da han onsdag var ute på sjøen ved Davanger på Askøy.

For da garnet skulle trekkes, var det litt av et syn som møtte den 82 år gamle fiskeren.

— Det er den største fisken jeg har fått i hele mitt liv. Og jeg har fisket siden jeg var 10 år gammel, forteller Torgersen om den 33 kilo tunge langen.

Prøvde å komme seg unna

Men det var ikke uten dramatikk at storfangsten havnet i båten. For da garnet skulle trekkes om bord, klarte langen å sprelle seg løs fra garnet og havnet i sjøen.

LANG LANGE: Med sine 33 kilo var langen både lang og tung. - Nå har vi mat en stund, forteller fiskeren Bjarne Torgersen, her sammen med konen Oddny.
Jeppe Riger-Kusk

Torgersen visste imidlertid råd. Med 72 års erfaring som fisker, er det ikke første gang at fangsten prøver å slippe unna.— Langen var oppblåst og ble liggende å flyte i overflaten. Jeg fikk raskt tak i en klepp i båten og huket tak i den, forteller 82-åringen.

Mat i flere måneder

Vel i havn, ble den 33 kilo tunge fisken heist opp med kran for fotografering. For selv om Torgersen er ute og fisker flere ganger i uken, må slik sjelden fangst foreviges.

Også konen Oddny møtte opp, da storfisken ble fotografert. Og ifølge fiskeren, har hun tatt godt hånd om fangsten.— Fisken har allerede havnet på matbordet. Det var det Oddny som sto for, og den var kjempegod. Jeg fryktet at den skulle være litt grov i kjøttet, men det var den absolutt ikke. Så nå har vi mat en stund, ler den ivrige fiskeren.