ELISABETH LANGELAND MATREMARITA AAREKOL (foto)

Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente. Kom folk til å ligge i soveposekø for å sikre seg ett av hundre tau som igjen kan sikre dem en strøken Bentley for en billig penge?

Slik ble det i hvert fall ikke. Men to ivrige karer stilte i hvert fall utenfor Sparebank 1 på Tårnplass i går morges.

— Vi i Gilde Vest bestemte oss tidlig for å støtte denne saken, sier driftssjef Otto Tuft. «Denne saken» er altså kreftsaken. Jan Fr. Jacobsen har valgt å gi bort en Bentley 56-modell for å bidra til den årlige kreftauksjonen (som i år blir en kreftaksjon) som finner sted i Bergen, satt i gang for syv år siden av Mark Pettit og Anthony Hill.

10.000 kroner må bedrifter punge ut med for et tau. Privatpersoner betaler tre tusen. Ikke mye for en bil verdt 300.000.

Eneste privatkaren som sikret seg et tau i går morges, vil være anonym. Men han er ganske sikker på at bilen skal bli hans når den stilles opp på Torgallmenningen i september og hundre tau blir knyttet i et gjerde rundt. Poenget er rett og slett å holde i tauet natt og dag helt til alle de andre har gitt opp.

— Jeg tipper bedriftene kommer til å gi seg fort. Så er det sikkert en del rike, eldre herrer som kommer til å kjøpe tau. De gidder ikke å stå så lenge. Da er det ikke så mange konkurrenter igjen, smiler nordsjøarbeideren lurt. Og gir to gode grunner til at han ville kjøpe sin taubit. En: Bilen er nydelig. To: Vinner han ikke bilen, har han støttet en god sak.

Flink gutt.

Den siste mandagen i mai legges ytterligere 20 tau ut for salg.