— Jeg er helt avhengig av støttestrømpene og brillene mine. Brillene er pluss seks, hvem andre kan ha nytte av dem, spør Birgit Elise Jørgensen.

På lørdag var hun og mannen på flyttefot fra eneboligen som har vært deres bosted i femti år, til en omsorgsbolig i Hans Tanks gate.

Det er hjerterått å gjøre noe sånt. Jeg er ikke i form til å komme meg til optikeren og få bestilt nye briller med det første. Jeg savner dem sårt Birgit Elise Jørgensen (75)

Flyttebiler og esker sto utenfor bygården. Både mannen, sønnen og svigersønnen var i full sving med å bære opp det hele.

— Det viktigste hadde vi samlet i en svart stoffkoffert med røde stiklinger og to stropper rundt. Det lå både smykker og ringer og andre kostbare gjenstander der, men det aller viktigste for meg var spesialbrillene, støttestrømpene og en morgenkåpe jeg er så glad i, forteller Jørgensen.

Skulle låse seg inn

Mannen hennes skal ha satt kofferten rett ved siden av føttene mens han var i ferd med å lære seg det nye låsesystemet i bygården.

— Plutselig var kofferten vekk. Både min sønn og svigersønn var like ved, men ingen av dem så det som skjedde. Det må ha vært noen som sto på lur og ventet, sier Jørgensen.

Hun er fortvilet over det som har skjedd.

— Det er hjerterått å gjøre noe sånt. Jeg er ikke i form til å komme meg til optikeren og få bestilt nye briller med det første. Jeg savner dem sårt, sier 75-åringen.

I går politianmeldte hun tyveriet.

Vil invitere på middag

Jørgensen har skrevet en personlig julehilsen til tyven:

«Til den som så sitt snitt til å stjele min koffert lørdag vil jeg ønske en god jul med god samvittighet. Håper du får glede av mine spesialbriller for svaksynte og støttestrømpene til min hofteprotese. Nå er jeg trygg i ny omsorgsbolig, men ned på fortauet tør jeg ikke å gå. Julehilsen fra fru Jørgensen.»

— Jeg er ikke moralsk forarget. Hvis den som har tatt kofferten kommer tilbake med den, skal jeg gi vedkommende 1000 kroner, invitere på middag og spørre om jeg kan hjelpe slik at noe sånt ikke skal skje igjen, sier hun.