Bergen kommune vet om de ødelagte fortauet, men beskjeden derfra er at det ikke finnes penger til å gjøre noe.

— Jeg har hatt leddgikt i 40 år. Da er det ikke lett å holde gåstolen på stø kurs hele tiden. Men du ser at kanten på dette fortauet er ødelagt. Det som er igjen er så smalt at gåstolen lett styrer utfor. Da foretrekker jeg heller å gå ute i veien, selv om det kommer biler der, sier Sigfrid Nilsen til Bergens Tidende.

For fem år siden mistet 91-åringen mannen sin. Nå bor hun i en velstelt liten leilighet i Åstveittunet. Minst to ganger i uken insisterer hun på å gå nedover veien for å spise middag på kafeen. Da må hun velge; - skal hun gå i bilveien, eller skal hun ta sjansen på å velge det ramponerte fortauet.

Hun velger bilveien, som de fleste andre eldre på Åstveittunet. Men hun er ikke nådig mot dem som styrer i Bergen rådhus.

— De følger jo ikke med i det hele tatt. De gjør nøyaktig som de vil. Jeg ergrer meg grønn og har våkenetter av dette kommunale sommelet, sier Sigfrid Nilsen.

— Jeg antar at fortauskanten er blitt ødelagt under brøyting. Det har vært slik i hvert fall siden 1995, og ingenting er blitt gjort, sier Arne Fond, som er styreleder i Sameiet Åstvedt Seniorsenter. I april sendte han brev til ordfører Herman Friele med bønn om hjelp. Friele ekspederte henvendelsen videre til driftssjef Atle Kleppe. Svaret derfra gikk ut på at kommunen ikke hadde midler til å gjøre noe i 2005. Sand fra vinterstrøingen ble også påpekt som et problem. Der var meldingen at alle kommunale fortau i Åsane bydel ble kostet i 2004. Neste kosting var fastsatt til 2006.

Ansvarlig byråd, Lisbeth Iversen, sier til Bergens Tidende at fortauet ved Åstveittunet er ført opp på en liste sammen med andre tilfeller av dårlig vedlikehold.

— Vi ser på muligheten for å få gjort noe med dette allerede i år, men jeg kan ikke nå love noe konkret når det gjelder fortauet ved Åstveittunet. Men vi har merket oss at biltrafikken forbi der er forholdsvis liten, slik at den ikke representerer noen stor risiko, sier Lisbeth Iversen.