Bilturen begynte i Lonevåg på Osterøy i halv ett-tiden natt til søndag, og endte halvannen time senere på E16, nærmere bestemt ved avkjørselen til Kvåle i Voss kommune.

Da hadde en 17 år gammel gutt unnlatt å stanse, trass i at to politipatruljer hadde forsøkt å få den førerkortløse sjåføren til å gi opp kjøreturen. Med seg i bilen, hadde 17-åringen en 16 år gammel jente.

Stjal bil

— Det hele begynte med en melding til politiet klokken 23.42 om at to ungdommer ruslet rundt i Lonevåg, tydeligvis på jakt etter å stjele en bil. I halv ett-tiden fikk vi melding om at en rød Toyota Avensis var stjålet, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Politiet startet så jakten på de to ungdommene.

— Vi observerte en uryddig og vinglete kjøring. Etter hvert satte de kursen ut på E16, i retning Voss. To politipatruljer forsøkte å stanse bilen. Føreren stoppet imidlertid ikke på blålys og signal, forteller Kolltveit.

Punkterte

Politiet på Voss ble så varslet, og det ble besluttet å legge ut spikermatte på den ulykkesutsatte europaveien, ved avkjørselen til Kvåle i Voss.

— Med punktert hjul var det slutt på bilturen for de to ungdommene. De ble stanset rundt klokken 02.00. Det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen. Bilen holdt ikke spesielt høy fart, forteller politiets operasjonsleder.

Den 17 år gamle sjåføren er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

— Han kan nok forvente seg en lang utsettelse på utstedelse av førerkort, og risikerer nok også bot etter denne hendelsen. Han må dessuten stå til rette for biltyveri, sier operasjonsleder Kolltveit.