En bil kjørte i full fart gjennom et gjerde og krasjet i en mur i Bergen søndag kveld.

Bilen var stjålet tidligere på kvelden fra Statoil-stasjonen på Nesttun. En mann hoppet inn i Range Roveren, som sto parkert med motoren i gang, og kjørte av gårde i full fart, ifølge vitner.

Politiet hadde vært på utkikk etter bilen i flere timer da den ble oppdaget litt før klokken 21. — En politipatrulje traff Range Roveren og prøve å stoppe denne. Den kjørte gjennom et gjerde og inn i en hage i krysset mellom Inndalsveien og Svaneviksveien, opplyser politiet.

Krasjet i høy fart

Det samlet seg en mengde skuelystne kort tid etter kollisjonen i krysset mellom Inndalsveien og Svaneviksveien. Bybanen, som går forbi ulykkesstedet, ble stoppet mens biltyven ble berget ut av bilvraket.

Bilen var av typen Range Rover Sport og skal være verdt nesten en million kroner.

Den skal ha holdt høy hastighet da det smalt, og store steiner i muren var flyttet på i sammenstøtet.

Biltyven, en 30 år gammel mann, ble fraktet til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse. Sykehuset opplyser i 22-tiden søndag kveld at mannen er alvorlig skadet.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn.

Patrulje fulgte etter

Det var en person på Minde som oppdaget bilen, opplyser politiet. Kort tid før ulykken meldte han fra til politiet om en Range Rover som sto parkert der han bodde.

— Vedkommende hadde hørt om biltyveriet og hadde lagt sammen to og to, forteller Erik Gjesdal, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

En sivil UP-bil ble sendt til stedet, men møtte Range Roveren på veien dit. Patruljen snudde for å følge etter. Etter kort tid skjedde det voldsomme sammenstøtet.

— Det er for tidlig å si noe sikkert, men vi tror ikke bilen kjørte slik på grunn av at politiet var i nærheten, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo.

Ulykken ble meldt litt før klokken 21 søndag kveld.

- Bilen er totalvrak

Både bileieren og bilselgeren kom raskt til stedet der bilen hadde krasjet. Trond Sandven selger biler i denne høye prisklassen og kunne straks konstatere at biltyven må ha kjørt i minst 120 kilometer i timen.

TOTALVRAK: Trond Sandven, forhandler av Range Rover, mener bilen må kondemneres etter ulykken.
JO HJELLE

— Bilen blir kondemnert, sa han.

Bileieren vil ikke ha navnet publisert. Han forlot bilen med motoren i gang like ved inngangen på bensinstasjonen før den ble stjålet.

— Her var det ikke mye bil igjen. Nå blir det sykkel, sa han mens han så på bilen fra den andre siden av gaten, der skuelystne ble holdt av politiet.

biltyv1.jpg
JO HJELLE
krasj.jpg
JO HJELLE