Det var i oktober i fjor at 19-årige mannen festet sammen med en kamerat. Etter å ha vært på to ulike fester havnet de på mannens hybel, hvor kameraten opplyste at han hadde funnet en bil hvor bilnøkkelen stod i.

De to la ut på tur retning Sandane. Men bilen gikk tom for bensin allerede utenfor Utvik bygg.

Etter å ha lett rundt i nærområdet etter bensin uten hell, knuste de to en rute på Utvik bygg, men heller ikke her fant de noe bensin. 19-åringen tok med seg en bærbar PC istedet.

På dette tidspunktet fant kameraten ut at det ville være smart å kvitte seg med bilen. 19-åringen motsatte seg det i utgangspunktet., men hjalp kameraten å dytte bilen ned på veien. Etter et kvarter kom kameraten tilbake igjen, etter et mislykket forsøk på å dytte bilen på sjøen.

Etter denne bomturen ville de to bare hjem, men ingen tok telefonen midt på natten. Etter å ha lett i en time fant de to en annen bil med nøklene stående i, og begynte å trille den nedover veien. Der ble de derimot stoppet, og flyktet i ulike retninger.

19-åringen sovnet i skogen, og ved 8-9 tiden neste morgen begynte han å gå innover mot sentrum. På veien ble han plukket opp av politiet.

I Fjordane tingrett la 19-åringen alle kortene på bordet, og ble dømt til 30 timers samfunnsstraff over 120 dager, og å betale 10.829 kroner til Gjensidige forsikring, 10.000 kroner til Utvik Bygg. Sammen med kameraten må han også betale 6.000 kroner til Utvik bygg for den knuste ruten.