Familien på Sagvåg våknet litt før klokken syv i morges av motordur utenfor huset. En tyv hadde tatt seg inn i bilen deres, og var i ferd med å rygge bort da han ble oppdaget.

Den 57 år gamle mannen i huset og hans 28-årige sønn løp alt de kunne, og fikk stoppet bilen før tyven rakk å kjøre unna. De rev opp døren på sjåførsiden, og prøvde å få tyven ut. Men det viste seg å være alt annet enn enkelt. Biltyven var ikke interessert i å gi seg, og det oppstod et realt basketak.

— Tyven hadde tatt med seg en jernstang, og brukte den til å slå rundt seg. Både 57-åringen og sønnen hans ble truffet, den ene i hodebunnen, den andre i tinningen. En av dem ble også bitt i håndleddet, forteller politioverbetjent Odd Harald Hovland ved Stord lensmannskontor til bt.no.

Til alt hell kom ingen av de to alvorlig til skade. Begge fikk i går behandling for kutt- og slagskader hos lege.

Biltyven klarte å komme seg unna til fots før politiet kom frem til stedet.

— Til slutt måtte de bare la ham løpe. Vi har foretatt søk og fant spor etter tyven inn til Sagvåg sentrum. Men der slutter sporene, forteller Hovland.

Politioverbetjenten bekrefter likevel at politiet mistenker en mann tilknyttet narkotikamiljøet på Sagvåg. Mannen var i ettermiddag ennå ikke pågrepet. Det har vært en rekke bilbrukstyverier og andre vinningsforbrytelser i området rundt Sagvåg i høst. Politiet utelukker at det er en godt organisert bande som står for kriminalitetsveksten.

— De fleste av disse forholdene er det folk i narkotikamiljøet her som har stått bak, sier Hovland.