Dette er interessant for politiet fordi den siktede 55-åringen har en glødende interesse for biler og motorsykler. Han har vært svært aktiv innenfor motorsportmiljøet, eier en stor bilpark og var i en periode trener i Bergen Trial Team.

Politiet har lenge forsøkt å finne et mønster i Lommemannens reiser.

– I utgangspunktet forsøkte vi å finne fellesnevnere mellom stedene. Det har vi ikke klart, sa etterforskningsleder Håvard Aksnes i fjor høst.

BT har gått gjennom listen over de over 150 overgrepene politiet mener Lommemannen står bak. Mange av forholdene har enten skjedd i nærheten av eller på ruten mellom arrangementsstedene og Bergen.

Hadde mistet nøkkel

  • Samme uke som Norsk Dragracing hadde treff på Gardermoen i juli 2000, ble en gutt utsatt for overgrep i et omkledningsskur ved Ingierstrand utenfor Oslo. Lommemannen sa han hadde mistet nøklene sine, og ba gutten kjenne etter i lommen.
  • Et overgrep på Åsen skole i mai 2001 faller sammen med årets første Amcar-treff på Gardermoen.
  • Amcar Østlandstreff gikk av stabelen i Vikersund 23.-25. august 2002. I det samme tidsrommet ble det begått et overgrep ved en badeplass i Oslo, som ligger en times kjøring unna.
  • Et overgrep i et boligområde på Skedsmokorset 8. september 2002 faller sammen med Autofil-messen. Her ble barna møtt av en eldre mann som spurte om de ville være med han hjem.

Fire overgrep samme dag

  • Rett før et stort dragracemesterskap ble arrangert på Gardermoen i august 2003, skjedde det et overgrep på et hotell i Skjetten.
  • Under NM i rally i Namdal i september 2003 ble fire gutter i Trondheim og Heimdal utsatt for Lommemannen sine overgrep.
  • Dagen før Norsk Motorklubb hadde kvalifiseringsløp til landsfinalen i Larvik i mai 2005, skjedde det et overgrep i en curlinghall i Oslo.
  1. mai 2005 ble en gutt utsatt for overgrep ved Tyrifjord hotell i Vikersund. Samme dag var det NM i Rallycross i Drammen, som bare er en halvtimes kjøretid unna.
  2. Et annet overgrep skjedde på Gol ungdomsskole 15. januar 2006, samme dag som NM i rally ble arrangert her.
  3. En gutt ble utsatt for et overgrep i Hønefoss samme dag som Norsk Motorklubb hadde kvalifiseringsløp i Ringsaker, cirka 11 mil unna. Dette var 2. juni 2006.

MOTOR-SPORET: Her kjører den siktede 55-åringen rundt i sportsbilen sin til ære for BT. Flere kilder bekrefter at han i perioder reiste rundt på motorsportarrangementer. Mange av Lommemannens overgrep har skjedd i nærheten av slike stevner.