INGUNN RØREN

To menn i 20-årene fra Os har store forklaringsproblemer etter at diverse bilskilt ble oppdaget på steder de ikke skulle være.

Først meldte den ene mannen bilskiltene sine stjålet, men han laget like godt en kopi av skiltene, og satte dem på bilen. I forrige uke kjørte han inn til Bergen sentrum for å få nye skilter. Det fikk han, og sammen med de egenproduserte skiltene hadde han dermed to sett bilskilt, med identiske numre.

Skiltfirmaet oppdaget imidlertid at det allerede var skilter på bilen, og varslet politiet.

Da politiet pågrep mannen, forandret han forklaring og sa at han hadde mistet de første skiltene. De hadde ikke blitt stjålet, slik han hadde meldt. De egenproduserte skiltene forklarte han med at han «hadde tatt en spansk en». Mannens problem er at politiet er veldig oppmerksomme på falske skilter etter den såkalte bombeulykken i Halmstad i Sverige, der flere norske biler med falske skilter var involvert i en dødsulykke. I den ene bilen ble det funnet deler til en bombe. I kjølvannet av denne saken jobber politiet med å finne ut mer om de falske skiltene, som trolig er en del av alvorlig, organisert kriminalitet. De falske skiltene var nemlig plassert på biler som var prikk like de bilene som hadde skiltene lovlig.

Det samme viste seg å være tilfelle her. Kort tid etter at politiet fikk vite om de falske skiltene på Os-mannens mørke blå BMW 525, fikk de melding om en annen mørk blå BMW 525 som kjørte rundt med nøyaktig de samme skiltene. Mannen som kjørte denne bilen ble pågrepet, og har i avhør erkjent at han har stjålet bilen. Hvordan han har fått tak i de falske skiltene, er foreløpig ikke kjent.

De to mennene fra Os har tidligere vært klassekamerater, men det er ukjent hvor tett kontakt de har nå. Begge ble løslatt etter avhør.