Det opplyser politiadvokat ved Hordaland politidistrikt, Ole Bjørn Mevatne, til BT. Etter nesten et års etterforskning ble innstillingen fra politiet ferdig fredag.

Mevatne vil ikke kommentere innholdet i innstillingen i detalj. Men etter det BT erfarer mener politiet at Arild Granheim (29) skal ha bedratt Lieco Auto AS for rundt seks millioner kroner. Og Mevatne avviser ikke at det er snakk om et slikt beløp.

— Det er et tall som har vært fremme også tidligere i etterforskningen, sier han.

Ifølge BA lørdag skal forslaget til tiltale også omfatte svart salg av rundt 50 biler. Politiadvokat Mevatne vil ikke kommentere dette, men bekrefter at politiets forslag til tiltale er omfattende.

— Dette er en stor sak. Jeg vil ikke forskuttere hvor lang tid statsadvokaten bruker på å avgjøre om det skal tas ut tiltale, men tror det kan ta i hvert fall én måneds tid, sier han. Ifølge Ole Bjørn Mevatne har en domfellelse for grovt bedrageri en øvre strafferamme på fengsel i seks år.

Det var 31. januar i år at eierne av Granheim Bilsenter på Askøy, Lieco Auto AS, anmeldte daglig leder Arild Granheim og hans far, styreformann Rasmus Granheim, for bedrageri og underslag. Lieco Auto, som hadde overtatt alle aksjene i Granheim Bilsenter i oktober 2002, begjærte samtidig selskapet konkurs. Samme kveld foretok politiet en razzia mot bilsenteret på Askøy. Daglig leder Arild Granheim ble varetektsfengslet for en uke. Granheim Bilsenter hadde spesialisert seg på salg av luksusbiler, og har blant annet solgt flere luksusbiler til Carl Fredrik Seim og hans forretningspartner Tor Arne Uppstrøm.