I går ble Oslofjordtunnelen gjenåpnet for trafikk etter å ha vært stengt i over en uke, etter at det falt ned stein og leire fra taket av tunnelen i romjulen.

Men det skal mer til enn faren for fallende steiner for å stenge en tunnel i Bergen.

Det var klokken 8.23 i går, omtrent midt i Lyderhorntunnelen, at det som fort kunne blitt en dramatisk ulykke skjedde. Kari Viksund fra Askøy var på vei inn til sentrum i sin el-bil, en Peugeot 106.

— Det hørtes ut som en eksplosjon. Nesten som i en actionfilm. Vi hørte smellet og så at bakruten knuste, sier hun til BT.

I baksetet satt døtrene Målfrid (17) og Liv Marte (13). Selv om det kom glasskår inn i bilen slapp alle uskadd fra ulykken.

Tror noe falt fra taket

Viksund er ikke sikker på hva som er årsaken til ulykken. Siden det var midt i rushtrafikken ville hun ikke stoppe opp for å se hva det var som hadde knust ruten hennes.

— Jeg tror det var noe som falt ned fra taket. Det var i hvert fall ikke noen lastebiler i nærheten som noe kan ha falt ned fra, sier hun.

Hun tror ikke det kan ha vært en istapp som har falt ned.

— Det ville vært rart om det var en istapp midt inne i tunnelen. Og siden hullet ble så stort må det har vært noe med litt tyngde, sier hun.

Hun forteller at hullet er så stort at det ser ut som det er noe på størrelse med en fotball som har knust ruten.

Selv om det var en skremmende opplevelse ser hun det positive i uhellet.

— Det var godt det falt ned på bakruten og ikke frontruten på vår bil eller bilen bak. Da kunne det skjedd en kollisjon, sier hun.

Forhaster seg ikke

Hun fikk først gitt beskjed til Veivesenet i halv fire-tiden i går ettermiddag. Hun tenkte ikke over at hun burde gi beskjed før en bekjent gjorde henne oppmerksom på det.

Da BT snakker med Veivesenet fire timer senere fikk vi høre at ingen har undersøkt saken, men at Viksund er bedt om å ta kontakt igjen tirsdag morgen.

— Men hvis det faller steiner ned fra taket?

— Det var hun ikke sikker på. Det kan ha vært andre biler som har mistet noe. Du vet aldri, er Veivesenets begrunnelse for ikke å undersøke saken umiddelbart.

Kari Viksund ble overrasket da BT fortalte henne om Veivesenets prioriteringer.

— Det synes jeg er rart. De lovet de skulle se på saken. Det er jo mange trafikanter som kjører gjennom tunnelen, sier hun.