RUNE VALDERHAUG

I løpet av våren og forsommeren har Norwegian etablert fire nye utenlandsruter fra Bergen. Den nye Londonruten flys alle dager unntatt lørdag. De andre rutene til Murcia i Spania, Nice i Sør-Frankrike og sommerruten til Dubrovnik i Kroatia går en gang i uken.

— Bergen er generelt blitt et av våre viktigste markeder, og disse flyrutene utvikler seg veldig bra. Av de nye rutene er vi særlig godt fornøyd med pågangen etter flybilletter til London og Nice. Også sommerruten til Dubrovnik har vært en suksess. Men her snakker vi jo om en ren sommerrute, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Bergens Tidende.

Billigbilletter

Hun vil imidlertid ikke ut med konkrete trafikktall, eller hvor stor belegget er.

— Nei, av konkurransehensyn kommenterer vi ikke tallene for enkeltruter, legger hun til.

Norwegian er det selskapet som har opprettet flest nye ruter til og fra Bergen det siste året. Selskapet valgte blant annet å utfordre SAS Braathens fra april i år på Bergen - London med en lavprisrute fra Flesland til Stansted-flyplassen utenfor Bergen. Ruten flys alle dager unntatt lørdag. De billigste billettene går unna for 349 kroner en vei, mens den dyreste billetten koster vel 1500 kroner.

Fiasko i Stavanger

Norwegian valgte også å satse på ny direkte lavprisrute mellom Stavanger og London i vår for å ta opp konkurransen både med SAS Braathens og Ryanair, som flyr fra Haugesund. Men her gikk både London-ruten og en ny rute til Spania skikkelig på trynet. Selskapet har tapt penger fra første dag, og begge utenlandsrutene fra Stavanger blir nå lagt ned.

Det er ingen fare for at det samme skjer i Bergen, forsikrer Ellingsen.

— Men et selskap som Norwegian må jo hele tiden satse der det er mulig å drive lønnsomt. Så utenlandstilbudet fra Bergen er jo fortsatt avhengig av at bergenserne vil fly med oss, legger hun til.