Eieren av Gothia Airlines, Ove Peterson, bekrefter overfor Bergens Tidende at planene er klare, og at første avgang er satt til mandag 11. mars. Han har stor tro på at det blir lønnsomt å tilby billige flybilletter mellom Bergen og Göteborg. Normalprisen vil ligge på 1460 kroner en vei, inkludert avgifter. Det er omtrent halve prisen av det SAS tilbyr med flybytte på Gardermoen.

250 kroner

Men Peterson stopper ikke der. I håp om å fylle opp flyene, vil han også selge stand by-billetter helt ned mot 250 kroner til reisende under 25 år som tar sjansen på at det er ledige plasser og møter opp rett før avgang. Tilbudet gjelder også medreisende til passasjerer på fullprisbillett.

Gothia Airlines vil leie 50-seters Fokker 50-fly fra det danske selskapet New Air for å betjene den nye ruten, som skal flys en gang daglig på hverdager. Gothia Airlines etablerer også tilsvarende ruter mellom Göteborg og henholdsvis Stavanger og Trondheim. Dessuten satser det vesle selskapet på tre innenriks lavprisruter i Sverige.

Sjekker inn selv

Ifølge en pressemelding er Gothia Airlines et helt nytt flyselskap, som skal profilere seg som Sveriges første rene lavprisselskap. Peterson sier den lave billettprisen blir mulig fordi selskapet skal selge sine billetter gjennom egne nettverk og Internett.

Dessuten skal flypersonalet selv stå for all innsjekking og bagasjehåndtering både på Flesland og i Göteborg.

Selskapet satser i første omgang på en daglig avgang hver vei, med avgang fra Göteborg til Bergen klokken 10.30 og fra Flesland til Göteborg klokken 12. Peterson regner med at ruten blir attraktiv både for forretningsreisende og turister.

Avgangen fra Billettsalget i Bergens starter om ca. to uker.