Ledelsen i Helse Bergen har formidlet tilbudet gjennom internavisen. Leger, sykepleiere, radiografer, laboranter og portører får 30 prosent rabatt på øl og mat på utvalgte serveringssteder, melder Bergensavisen.

Ikke alle er like begeistret for rabattordningen.

— Våre jurister skal se nærmere på saken. Til sjuende og sist er det kommunens ansvar å følge dette opp, sier Mari Trommald, direktør for rusmiddelavdelingen i Rusmiddeldirektoratet til BA.

Heller ikke Norsk Sykepleierforbund roper hurra for ordningen.

— Dette er rystende og en oppfordring til å drikke mer alkohol, sier leder Bente G. H. Slaatten i Norsk Sykepleierforbund til P4.

Det var KJS Servering og Haukeland universitetssykehus´ kulturkonsulent som forhandlet fram tilbudet, ifølge konstituert informasjonssjef Mona Høgli ved Haukeland universitetssykehus. Høgli sier at kulturkonsulenten fikk utvidet avtalen til å gjelde alle helseansatte i Bergen, og at det først og fremst er et sosialt tilbud om å spise ute.

— Ledelsen har ikke vært involvert i tilbudet utover å godkjenne at det ble trykket i internbladet Ulrikke, sier Høgli.

Administrerende direktør Anne Kverneland Bogsnes i Helse Bergen har selv ikke vært med på ordningen.

— Det er sikkert for å oppmuntre til et bedre arbeidsmiljø, men jeg ser det er litt skummelt at dette kan bli oppfattet som en oppfordring til å drikke, sier hun.

Bogsnes sier hun vil følge med på vurderingene til Rusmiddeldirektoratet, og Helse Bergen vil revurdere tilbudet dersom det blir misbrukt.

(NTB)