Det er hovedverneombudene i de tre selskapene som kjører på oppdrag for Rogaland Kollektivtrafikk (RKT) som har varslet at sjåførene klokken 15.00 mandag ettermiddag slår av det elektroniske billettsystemet, skriver Haugesunds Avis.

– Dermed kan ikke sjåførene selge billetter, og passasjerene vil reise gratis, sier hovedverneombud Karl Kristian Kanck i Haugaland Buss.

Årsaken til den noe spesielle reaksjonen er at billettsystemet «Kolumbus» har vært preget av en rekke feil og mangler siden det ble innført fra nyttår. Noen ganger kommer det ikke ut billetter, men prisen blir likevel lagt til i systemet, og sjåføren kommer ut med manko i kassen, noe som skaper problemer siden sjåførene blir holdt ansvarlig for det økonomiske resultatet sitt.

Nå mener verneombudene at dette går på helsa løs, og slår av systemet under henvisning til at arbeidsmiljøloven gir dem rett til å «stanse farlig arbeid».

Mandag formiddag skal hovedverneombudene i møte med RKT og busselskapene, men Kanck tror ikke møte vil resultere i at mandagens aksjon blir avblåst.