Se btv-bilder!

Vitner melder om en kraftig eksplosjon. Like etter smellen var det en kraftig og umiskjennelig kruttlukt ved smellstedet.

— Billettboder eksploderer jo ikke av seg selv. Vi antar at det er noen som har sprengt boden, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen til bt.no.

Billetboden sprengt bort

Det er en gammel billettluke som ble sprengt bort. Billettboden lå i nordenden av hovedtribunen på Krohnsminde stadion.

— Det er mange år siden den har vært i bruk, forteller vaktmesteren til bt.no.

— Det var en kraftig smell. Skuret var festet i muren på tribunen. Det lukter krutt her og vi har sikret oss noen spor, sier en polititjenestemann på stedet til bt.no.

- Skjeen havnet i cornflaksen - Jeg satt og spiste frokost. Det var en så sterk eksplosjon at jeg mistet skjeen ned i cornflaksen. Da jeg så ned i bakgården var hele billettluken flerret åpen. Det var en mye kraftigere smell enn fra fyrverkeri, det sa kaboooom, forteller øyenvitne Thomas Paulsen til bt.no.

Han løp ut på verandaen i 4. etasje. Da kom det mye røyk opp bak veggen på billettluken som var flerret av.

- Kids som har hatt det moro?

— Jeg vet ikke om det var noen kids som har hatt det moro, men jeg så ingen folk i nærheten av eksplosjonen, sier Paulsen.

Et annet vitne skal ha sett en ungdom i blå caps løpe bort fra stedet.

Etter det bt.no forstår er området på sommeren av og til brukt av litt slitne voksne folk. Elever fra skolene rundt Krohnsminde skal ha brukt området til røyking.

To ungdommer pågrepet - I ettermiddag ble to ungdommer er tatt i nærheten av Krohnsminde stadion, og de har innrømmet forholdet. De hadde brukt noen kruttlandinger til sprenge billettboden med, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

KRONSMINDE STADION: Her på nordsiden av hovedtribunen var det til i morges en gammel billettbod.
PÅL ENGESÆTER
SPOR: Politiet har sikret seg spor på stedet. Her sikret politibetjent Erik Sveaas seg bilder etter eksplosjonen.
PÅL ENGESÆTER
PINNEVED
PÅL ENGESÆTER