9. april 2011 krasjet en 22-åring på Stord, med en jevngammel passasjer i bilen. Passasjeren ble lam fra brystet og ned, og nå tiltales sjåføren for å aktløst ha forårsaket skaden.

Ifølge tiltalen mot 22-åringen holdt bilen en fart på minst 130 kilometer i timen ved inngangen til en sving på E 39 ved Heiane på Stord.

Den 22-åringe sjåføren fikk skrens og mistet kontroll over bilen, havnet utenfor veibanen og traff så en jordvoll. Bilen snurret deretter rundt og traff til slutt et tre, skriver avisen Sunnhordland

Den 22-årige mannlige passasjeren fikk omfattande skader, og ble først sendt til Stord sykehus og deretter til Haukeland, der han bli opperert i over syv timer. Passasjeren endte opp som lam fra brystet og ned.

Tiltalt

Sjåføren er nå tiltalt for å aktløst ha gjort betydelig skade på legeme eller helse, ved bruk av motorvogn (straffelovens § 238), og for brudd på veitrafikkloven.

Saken skal opp i Sunnhordland tingrett 21. og 22. mars.

Fartsgrensa på stedet er 80 kilometer i timen, mens bilen skal ha holdt minst 130. Brudd på straffelovens § 238 er bøter eller fengsel i inntil tre år.

Lang behandlingstid

— Saken er tragisk og har tatt altfor lang tid, sier den tiltalte 22-åringen til Sunnhordland.

Forsvareren hans i retten er advokat Thor Arne Reitan.

— Det eneste jeg kan si er at det er påfallande at en har brukt så lang tid på saken, seier Reitan.

Han viser også til tallene som politimeister Kaare Songstad offentliggjorde for politidistriktet på fredag, som viser at saksbehandlingstiden har økt med 37 prosent siden 2010. Sunnhordland opplyser at den fornærmede ikke vil kreve erstatning fra føreren.