Med flere politibiler på hjul ble kvinnen målt til hastigheter på over 190 km/t i fredagsrushet på E18 mellom Larvik og Sandefjord i Vestfold.

Da politiet forsøkte å stanse henne ved å skape kø, svingte hun over i motgående kjørefelt og var nær ved å kollidere med flere biler.

— Jeg kan bekrefte at kvinnen har holdt høy hastighet med sin bil, og at vi har hatt patruljer som har fulgt etter henne for å stanse henne. Kvinnen var etterlyst av politiet i Agder, på grunn av sykdom, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

- Var det forsvarlig å forfølge kvinnens bil i hastigheter opp mot 200 kilometer, på E18 der det var stor trafikk?

— Nå må jeg først få snakket med tjenestemennene, for å høre deres versjon, før jeg kommenterer dette mer. Det viktigste er at ingen ble skadet, og at det heller ikke skjedde noen ulykker som følge av kjøringen, sier Kristiansen.

Kvinnen ble pågrepet og det er tatt utvidede blodprøver. Hun vil bli sjekket på Sykehuset i Vestfold før politiet tar stilling til hva som skal skje med henne videre.

Ba om hjelp

Ved 17.30-tiden fredag fikk Vestfold politidistrikt melding fra sine kolleger i Agder om at de trengte hjelp til å stanse en Opel ført av en savnet kvine som trolig var på vei mot Oslo.

En patrulje fikk stanset bilen ved barkfyllingen sør for Larvik, men kvinnen låste dørene og nektet å åpne.

Plutselig ga hun gass, svingte ut på E18 igjen, og kjørte nordover i hastigheter på 175-180 km/t, ifølge politifolkene som lå bak.

Operasjonssentralen ga forfølgerne ordre om å slakke av da farten nærmet seg 200 km/t, spesielt fordi kvinnen da delvis kjørte i kjørefeltet for sydgående trafikk.

Ikke spikermatte

Hastigheten var så høy at politiet ikke tok sjansen på å legge ut spikermatte, da en punktering av dekkene i en så ekstrem hastighet kunne ha skapt en alvorlig ulykke.

Samtidig var beskjeden til de fem-seks politipatruljene klar:

Villmannsferden måtte stanses så raskt som mulig før det gikk fryktelig galt.

Fikk kontroll

Mellom Tassebekk og avkjøringen mot Borgeskogen fikk politiet hjelp av fredagskøene på E18.

Her sto korken etter at noen busser ble brukt i sperring, og politiet fikk slått inn bilvinduene og tatt kontroll på bil og fører noen minutter før klokken 18.