Lørdag kveld klokken 21.23 ble politiet i Sunnhordlandoppringt fra en bilist som slo alarm om fyllekjøring på E39 ved Langenuen.Innringeren var nær blitt påkjørt og mente at det luktet alkohol av den andrebilføreren.

Ville ikke stoppe

— Mistenktes bil var påvei mot Sagvåg. En patrulje fra Stord møtte den på vei sørover klokken 22.47.Da patruljen ga tegn til at bilen skulle stanse, etterkom ikke fører dette.Sjåføren fortsatte kjøringen sørover og presset seg forbi en sperring vedJektevik, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland ogSunnhordland politidistrikt.

— Ferden fortsatte påE39 sørover til Leirvik sentrum. Og deretter videre mot Sagvåg. Der snurret denklokken 22.59 rundt to ganger og deiset borti en av de to politibilene somfulgte etter. Ingen personer ble skadet. Det skal bare være mindre skader påkjøretøyene.

Stakk til skogs

— Den rattfyllmistenktemannen var ennå ikke klar til å overgi seg til politiet. Han stakk til skogs.Først klokken 01.17 ble han funnet av en hundepatrulje.

— Bilføreren, en mannpå 31 år, var da bevisstløs og lå fastklemt med bena i en trerot. Han blefraktet til sykehuset på Stord, der han er innlagt, opplyser Vikse.

Politivakt på sykehuset

— Mannen kom tilbevissthet på sykehuset. Han er mistenkt for å ha kjørt stjålet bil i berusettilstand. Blodprøve er tatt.

— Vakthavende jurist besluttet ham innsatt i varetekt, vakthold på sykehuset,inntil han er ferdig behandlet der. Mannen har vært pågrepet av politiet flereganger tidligere, opplyser Vikse.