• Plutselig slo det om og ble glatt.

Politi og veivesen advarer mot glatte veier i morgentimene.

— Det kan se vått ut, men så er det glatt, sier trafikkoperatør Idar Sangolt i Statens vegvesen.

- Verst i ytre strøk

Særlig fra ytre strøk av Hordaland er det kommet meldinger om glatte forhold. - I Meland, Radøy, innover mot Knarvik og mot Fjell skal være verst, sier Sangolt.

Vegvesenet har ute saltebiler som skal gjøre veiene mindre farlige.

Like før klokken seks i morges gikk det galt for en bilfører på vei mellom Bønes og Fyllingsdalen. Føreren mistet kontroll over bilen og skled av veien.

Ingen ble skadet i uhellet, men bilen traff en strømstolpe som knakk, og bilen ble så ødelagt, at den måtte taues fra stedet, forteller operasjonsleder Hans Erik Thue ved Hordaland politidistrikt.

Flere utforkjøringer

I lavlandet er det altså glatt, men på fjellet er det greie forhold for de kjørende. Bortsett fra Vikafjellet er alle fjelloverganger åpne for alle kjøretøy.

I Sveio havnet en utenlandsk registrert semitrailer i grøften ved Liereid fredag morgen. Ingen skal ha blitt skadet i utforkjøringen.

Klokken 08.26 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt utfor veien på Hanøy på Askøy.

— Det var en kvinne med to barn i bilen, men det er ikke meldt om personskade.

Brannvesenet er på vei til stedet.

Det skal være glatt i området.

Kjørte i fjellveggen

Også på Mongstad er det meldt om svært glatte veier.

— Vi fikk melding om et mindre trafikkuhell like før klokken syv i dag tidlig. En bil hadde kjørt av veien og havnet på taket. Det var kun en person i bilen, og vedkommende var tilsynelatende uskadd, sier Geitle.

Politiet er også på vei til Utåker i Kvinnherad etter melding om at en bil har kjørt i fjellveggen i nærheten av en fergekai. Det skal være to voksne og to barn i bilen.

— Så vidt vi vet er alle bevisste, men det skal være store skader på bilen. Også her var det snakk om svært glatte veier, sier Geitle.

To utforkjøringen

Klokken 09.55 melder politiet at føreren av bilen er sendt til lokal legevakt på Husnes. De tre andre som var i bilen skal være uskadd.

Like etterpå melder politiet at det har vært en ny utforkjøring i Utåker.

Det skal ha vært en person i bilen, og vedkommende er trolig lettere skadet.

Politiet er på stedet, og ambulanse er tilkalt.

En strøbil skal også være på vei til stedet.