Den ubebygde tomten like ved Hetlevikstraumen i Loddefjord er full av skrap. Her er knuste bilvrak, motorsager, bilbatterier, møbler, ski, bildekk, felger, byggerester og husholdningsavfall.

— Dette er forsøpling og helt klart i strid med forurensningsloven. Det er ikke lov å ha det slik inne i sin egen hage engang, sier avdelingsleder Sonja Skotheim fra Helsevernetaten i Bergen kommune.

Klager

Naboene har i lengre tid irritert seg over forsøplingen og har nå klaget til kommunen for å få ryddet opp i “denne forkastelige og unødvendige forurensningen av det som en gang var ett koselig sted i nærområdet”, som det heter i klagebrevet.

— Det er jo et trist syn dette her. Det er mange som går gjennom området som er fullt av knust glass. Hvis unger leker i de ødelagte bilene kan det jo også være farlig, sier Eilert Hermansen som også bor i nærheten.

Han har også sett bilbatterier i sjøen like ved tomten.

— Det er en del som fisker etter laks og sjøørret fra broen her, sier Hermansen.

Helsevernetaten vil nå sende brev til eieren av tomten og gjennomføre en befaring i området.

Leter etter dumperne

Det er selskapet Nexibygg som eier tomten. De håper å sette i gang bygging der, men det har så langt ikke latt seg gjøre.

Daglig leder Rolf Nesheim er kjent med forsøplingen, men sier det ikke er noen av deres folk som står bak.

— Vi har forhørt oss litt med naboene og forsøker å finne ut hvem som driver med denne dumpingen. Så langt har vi ikke lykkes med det.

Vil rydde

Nesheim sier han ambisjoner om å få ryddet området.

— Hvis vi ikke får tak i dem som står bak må vi kanskje ta kostnaden selv. Det er jo noen vi ikke ønsker, og da frykter vi at dumpingen fortsetter også etter at vi har ryddet opp, sier han.

- Hva synes du om at noen tar seg til rette på eiendommen deres?

— Det hører ikke hjemme noen plass, sier Nesheim.

Kjenner du til flere ulovlige dumpingplasser?

BOSS: Det flyter av alt slags skrap på tomten ved Hetlevikstraumen.
AVFALL: Det flyter med svarte bossekker mellom bilene.
BILGRAV: Bildene er tatt 31. mars. Da sto det 6-8 bilvrak på tomten.