Det var forbipasserende som ved 03-tiden natt til lørdag meldte fra til politiet om ulykken i Fjøsangerveien ved Mindelokket.

Det steg røyk opp fra bilen. En forbipasserende bilist kom til og hjalp sjåføren ut av bilen. Deretter la mannen fra ulykkesbilen på sprang, med to bæreposer i hendene.

Stjålet bil

Da politiet kom til stedet ble det konstatert at bilen var meldt stjålet bare noen dager tidligere.

I jakten på sjåføren stoppet politiet en person i nærheten som kunne passe med signalementet. Operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Hordaland politidistrikt opplyser at det ikke kunne bevises at mannen hadde ført bilen, og han ble derfor sluppet.

— Er det spesielt alvorlig at involverte i trafikkulykker flykter fra ulykkesstedet?

— I utgangspunktet er man pliktig til å melde fra når en slik ulykke inntreffer. Når sjåføren flykter, har det ofte sammeheng med kjøring i beruset tilstand. I dette tilfellet var bilen stjålet, og føreren tydeligvis ikke interessert i å ha kontakt med politiet, sier Rebnord.

Politiet etterforsker saken videre.

Stakk fra kontroll

Også på Stord, ved Rema 1000-buitikken på Heiane, stakk sjåføren av fra en ulykkesbil ved 03-20-tiden.

Politiet førsøkte først å stoppe bilen, men den kjørte videre. Etter kort tid skar den utfor veien. Da politiet kom til stedet var sjåføren forsvunnet. Etter å ha snakket med vitner ble kvinnen tatt etter kort tid. Hun hadde ikke førerkort, og ble tatt med til promillekontroll.