Den 37 år gamle bilføreren ble skåret løs fra vraket etter den kraftige kollisjonen med bussen.

Han ble sendt til sykehus med ambulansehelikopter til Haukeland universitetssykehus.

Bilføreren skal ha sittet fastklemt i opptil en halvtime.

— Det var kun sjåfør i ulykkesbilen. Han ble skåret løs, sier operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ikke lenger kritisk skadd

Tilstanden til den 37 år gamle bilføreren var kritisk og ustabil like etter ulykken, men bedret seg utover dagen. Sent torsdag kveld opppgir sykehuset at tilstanden er alvorlig, men stabil.

Han er blitt operert for skadene i bryst, bein og mage, opplyser akuttavdelingen på Haukeland til bt.no.

Den 37 år gamle mannen kjørte en rørleggerbil. Ulykken skjedde like før nedkjørselen til Knappskog kai, når man kommer sørfra. Bilen kom delvis over i motsatt kjøreretning. Den møtende bussen hadde ingen mulighet til å unngå sammenstøtet.

I bussen var det en rekke skoleelever, men ingen av dem ble skadet. En passasjer blødde neseblod. Bussjåføren slapp også fra ulykken uten fysiske skader.

Kjempekøer

Veien var lenge helt stengt ved ulykkesstedet og det oppsto følgelig trafikkaos. Veien ble etter en tid åpnet i den ene retningen, men trafikkproblemene fortsatte.

— Det er kjempekøer. Køen sto raskt til rundkjøringen på Kolltveit. Veien er fortsatt stengt, og køene øker i begge retninger, sa vaktoperatør Trude Lande i Statens vegvesen til bt.no like før klokken 9.

Veien ble helt åpnet i titiden.