To personbiler med til sammen tre personer var involvert i ulykken på E 39. Det kraftige sammenstøtet skjedde ved 14-tiden, i nærheten av krysset til Hylkjebakken i Bergen. En Audi på vei sørover kom over i feil kjørefelt og kolliderte med en annen personbil. Føreren av Audi'en, en mann i 20-årene, ble sittende fastklemt i bilen. Bilføreren ble erklært død etter at han ankom Haukeland sykehus.

To lettere skadet

I den andre bilen satt to personer: En 51 år gammel mann og en 45 år gammel kvinne. Begge fikk lettere skader i kollisjonen.

Politiet jobbet søndag ettermiddag med å fremskaffe identitet på avdøde, opplyser operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt. De visste med andre ord ikke med sikkerhet hvem som omkom i den dramatiske ulykken noen kilometer sør for Nordhordlandsbrua.

I løpet av kvelden ble identiteten fastslått og pårørende varslet. Navnet på den omkomne vil ikke bli frigitt før senere i dag.

Fastklemt

— Audi'en ser ut til å ha kommet over i motsatt kjørefelt, opplyste politiførstebetjent Hogne Nygård til bt.no på ulykkesstedet.

Ifølge politiet skal ikke ulykken ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Men det er på det rene at føreren av Audien kjørte forbi en annen bil like før ulykken.

Sammenstøtet var svært kraftig. Brannvesenet måtte skjære opp taket på Audi'en for å få føreren ut.

Lange køer

Veien ble stengt ved ulykkesstedet. Politiet stilte opp redningsbiler rundt ulykkesstedet mens brannvesenet jobbet med å frigjøre den fastklemte personen. Det dannet seg veldig lange køer i begge retninger. Veitrafikksentralen i Hordaland fikk melding av politiet om at veien var ryddet klokken 15.15.

LANGE KØER: Veien er stengt mens bergingsarbeidet pågår.
MATS STØRDAL