• Jeg foreslo at vi skulle ha ett minutts burning, men det ble ett minutts stillhet, sier Even Dolvik.

Blinkende lys, mørk eksos og dundrende musikk. Flere hundre bilentusiaster samlet seg søndag kveld ved Åsane senter.

— Vi er her for å hedre han derre, eh, nei, dette var flaut, sier Even Dolvik (19) fra Arna.

— Paul Walker, skyter kameraten Marius Sæbø (19) inn.

HEDRET HELTEN: Her er Paul Walker under premieren på The Fast and Furious 5 i Roma.
AP

Døde i bilkrasj

Paul Walker er Hollywood-stjernen som døde i et bilkrasj for en drøy uke siden, bare 40 år gammel. Han var mest kjent for «The fast and the Furious»-filmene.

— Han var et stort forbilde for og har inspirert mange til å begynne med bil som hobby. Han var også en veldig god skuespiller, sier Sæbø.

— Det var ironisk at han skulle dø i en bilulykke. Det var trist, men han gjorde det han likte best. Det er mange som har lyst til å dø hjemme med familien, han ville dø i bilen, sier Dolvik.

Det er han som eier bilen, men kameraten Marius som kjører den. Selv har han mistet lappen for en stund.

— Det var på grunn av fart, en liten menneskelig feil, sier Dolvik.

Ekstrautstyret koster mest

Som seg hør og bør for en klassisk bilentusiast, koster ekstrautstyret på bilen like mye som bilen selv. Lysbjelke på taket og heftig anlegg er de mest merkbare investeringene.

— Det er nok til at jeg reiser hem med tinnitus hver dag. Anlegget kostet vel en 60.000, sier Dolvik.

Det er Bergen bil og mc-klubb som arrangerer treffet i Åsane. Planen for kvelden er at den høylydte gjengen skal ha ett minutts stillhet, før de kjører samlet til Lagunen.

Noen minutter før stillheten skal inntreffe, medgir arrangør Håkon Aanundsen, at det hadde vært lurt å ha en megafon. Men på mystisk vis skrus alle bilmotorer og musikkanlegg av og de blinkende lysene får en pause. Sakte siger bilentusiastene sammen i en stor ring.

Ikke nødblink

— Etter at vi har hatt ett minutts stillhet, kjører vi ut ved Expert. Der har vi forkjørsrett, så der blir vi ikke splittet. Ikke ha på nødblinken, det var ikke politiet så glad i. Og så må vi prøve å holde noenlunde fartsgrensen, gjerne litt under. Det er kult å se så mange bilinteresserte og at så mange bryr seg, sier en av arrangørene.

Så blir det stille i ett minutt. Og når minuttet er over, på sekundet, høres lyden av motorer som ruses igjen.